Devlet Tiyatroları'na Prag'dan Ödül

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları, Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde, “Sahne Tasarımcıları Buluşması” kapsamında düzenlenen sanatsal içerikli sergide, “Prag Quadrenali 2011 Çocuk Ziyaretçiler” ödülünü kazandı.

Devlet Tiyatroları’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Prag’da 16 – 26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Sahne Tasarımcıları buluşması çerçevesinde, sanatsal içerikli sergi düzenlendi.

Bu kapsamda sahne tasarımı, Devlet Tiyatroları oyunlarının dijital ortamda sunulması ve 2008 – 2009 tiyatro sezonunda hazırlanan “Ex-Press (Theatre Orient Express)” oyununun yeniden hazırlanan dekoru kurularak sergilendi.

Sergi, ziyaretçilerden en çok oyu alarak, “Prag Quadrenali 2011 Çocuk Ziyaretçiler Ödülü”nü kazandı. Devlet Tiyatroları Sanat Teknik Müdürü Dekoratör Hakan Dündar, törenle ödülü aldı.

Prag Quadrenal, 1967 yılından bu yana her 4 yılda bir gerçekleştiriliyor. Beş kıtadan 76 ülkenin katıldığı etkinliğin bu yıl 12’ncisi düzenlendi. 5 binden fazla öğrenci ve tiyatro çalışanının kayıtlı katıldığı etkinliği yaklaşık 30 bin konuk katılımcı ve ziyaretçi izledi.

Çek Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nca organize edilen Prag Quadrenal’i, Prag Sanat ve Tiyatro Enstitüsü, UNESCO ile Prag Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

CNNTÜRK

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.