Emektar Balerinlere Emeklilik Müjdesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İleri yaş ve fizyolojik yetersizlik nedeniyle çalışamayan sanatçılarla ilgili yeni düzenlemeye gidiliyor. Buna göre yaşlanan balerinler erken emekliye ayrılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, yaşları ve fizyolojileri nedeniyle çok fazla katkı sağlayamayan sanatçıları işaret ederek “Sanatçılarımızın şartlarını iyileştirip emekli etmek istiyoruz” dedi. STAR’a  açıklamalarda bulunan Bozoğlu, sanatçıların erken yaşta emekli olduklarında çok fazla maddi kaybı olmayan emeklilik şartını onlara getirmek istediklerini vurgulayarak “Kurumların insan kaynağındaki o verimlilik düzeyini ilk günde olduğu gibi gençleşerek devamını sağlamak istiyoruz”dedi. Sanatçıların yaş ve fizyolojilerinin getirdiği zorlukla katkı sağlayamadıklarını belirten Bozoğlu “Bu dönemde sanatçılarımızın hayatlarını devam ettirebilecekleri iyi düzeyde emeklilik şartı oluşturmak hedefindeyiz” dedi.

Kültür Bakanı Günay talimat verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da bu konu üzerinde hassasiyetle durduğuna dikkat çeken Bozoğlu “Bakanımızın kurumun şartları iyileştirilmesi konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Bu döneminde de önemle üzerinde duruyor. Hem devlet tiyatrolarının, hem devlet opera ve balesinin, hem de güzel sanatlar bünyesindeki sanatçılarla ilgili emeklilik şartlarının iyileştirme konusunda bakanımız bize bir an önce yapılması için talimat verdi” diye konuştu. Bakanlık bünyesinde emeklilik şartlarını somutlaştırmak istediklerini vurgulayan Bozoğlu, bu konuyla ilgili çalışmaları başlattıklarını belirtti. Ömer Bozoğlu, bakanlık mevzuatlarının verdiği ölçüde bir resmiyet kazandırdıktan sonra Bakan Ertuğrul Günay’ın ve diğer bakanlıkların da görüşlerini alarak konunun üst makamlara iletileceğini ifade etti.

Performansa göre teşvik primi geliyor

Bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları başka projeleri olduğunu da hatırlatan Bozoğlu, sanatçılara performansa dayalı teşvik kriteri yani temel bir maaş düzeyi getireceklerine dikkat çekti. Bozoğlu “Mesela yıllık sizin 30 puanınız var. Bu 30 puanın üzerini aşan her düzeye koyduğunuz bir ödüllendirmeniz var. Yani bu 30 puanın üzerine geçen her sanatçının ödülünü maaşına yansıtacağız” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, performansa dayalı ölçüm sistemi ve kriteriyle sanatçılar ve kurumlar arasında bir rekabet ve yarış ortamı oluşturmak istediklerine vurguladı. Bozoğlu “Yarışın olduğu bir yerde üretkenlik de artacaktır. Çünkü o zaman iş yapanla ve yapmayan birbirinden ayrışmış olacak. İnanıyorum ki bu da kurumlarda dinamizmi ve kurumlardaki üretkenliği artıracaktır” dedi. (Ahmet Fatih Erturan)

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.