İzmir DT'den Örnek Proje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tutuklu Çocukların Sesleri, Görme Engellilere Işık Olacak

Bergama M Tipi Çocuk Cezaevi İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan çocukların gönüllü olarak okuduğu sesli kitaplar, Türkiye genelindeki görme engelli 12-18 yaş arası çocuklara posta yolu ile gönderilecek. Sabancı Vakfı, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı ve İzmir Devlet Tiyatrosu’nun desteği ile gerçekleşen proje sayesinde tutuklu gençler kitap okuma alışkanlığı kazanırken, onların seslendirdiği kitaplar sayesinde ise görme engelli gençler 10 farklı kitabı sesli okumanın keyfini yaşayacak.

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe programı tarafından desteklenen, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRKGÖK) ve Bergama M Tipi Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’nun ortaklaşa yürüttüğü ‘Engelli Dayanışması ile Engelsiz Gelişim Projesi’ tanıtım toplantısı dün Konak Best Western Otel’de düzenlendi. Bir yıl sürecek projenin 5 aylık kısmının tamamlandığını belirten Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Başkanı Tülay Yazgan, 110 bin TL değerindeki projenin yüzde 80’nin Sabancı Vakfı, yüzde 20’sinin ise TÜRGÖK tarafından karşılandığını belirtti. TÜRGÖK’ün Bergama M Tipi Çocuk Cezaevi’nde ses kayıt kabini kurduğunu belirten Yazgan, “Tutuklu çocukların sesli okuması için 12-18 yaş grubuna uygun Türk ve Dünya klasiklerinden 50 çocuk kitabı seçtik. Tutuklu genç ve çocuklara, gönüllülük esasına dayanarak okutulacak 50 kitabın seslendirilmesine geçildi. Seslendirme aşaması tamamlandıktan sonra kitaplar TÜRGÖK üyesi görme özürlü gençlere gönderilecek ve onlarca genç kitap okumanın keyfine varacak” dedi.

İKİ TARAF İÇİN DE FAYDALI PROJE

Toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Füsun Dokuzoğuz, her iki taraf için de fayda üreten anlamlı ve önemli projeyi yürütmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Projeye gönüllü katkıda bulunan gençlerin bu sayede hem hayata olumlu bakmaları sağlanacak, hem de okuma alışkanlıklarının gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Yusuf Köksal, Bergama Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’ndaki gönüllü gençlere, kurumlarındaki 10 sanatçı ve kendisi tarafından akılcı okuma ve diksiyon eğitimi verdiklerini ifade ederek, “Bu sayede çocukların hem çocuklar hem de biz unutamayacağımız bir deneyim yaşadık” dedi.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla