Kanseri Yeniş Öyküsü Tiyatro Oyunu Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Didim Halk Tiyatrosunu 2 yıl önce ilçeye kazandıran tiyatrocu Emrah Çamdereli, yaklaşık 6 ay önce yakalandığı lenf kanseri teşhis ve tedavi sürecinde yaşadıklarını oyunlaştırarak mizahi bir dille anlattı.

Türkiye’de ilk kez bir kanser hastasının yaşadığı süreç mizahi bir dille ele alındı. Didim’de Didim Halk Tiyatrosunu kuran Tiyatro oyuncusu Emrah Çamdereli 6 ay önce yakalandığı Lenf Kanseri hastalığının teşhis ve tedavi sürecinde yaşadıklarını mizahi dille oyunlaştırdı. Dün akşam Didim Belediyesi Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Didim Belediyesi destek verirken az sayıda Didimli oyunu izledi. Tiyatrocu Emrah Çamdereli sahneye Süpermen kostümü ile çıkarken oyunda hastalığını öğrenenlerinde verdiği tepkilerle dalga geçerken, hastalığının teşhisi ve tedavi sürecinde yaşadığı konuşmalar, ilişkiler ve insanların verdikleri tepkileri mizahi dille anlattı. Oyuna zaman zaman başka oyuncularda ortak olurken, kanser hastalığıyla mücadele eden çocukların durumu da slayt gösterisiyle oyuna dahil edildi. Yaklaşık 45 dakika süren oyun sonrası Didim Belediyesi adına Belediye Meclis Üyesi Özlem Girgin Aydın ve İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Polis Memuru Hatice Alper, Emrah Çamdereli’ye çiçek vererek, teşekkür ettiler.

Oyun sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan tiyatrocu Emrah Çamdereli Kanser hastalığı teşhisinin ardından Ankara’da bulunan Onkoloji Hastanesine gittiğinde Hastane önünde gördüğü manzaranın kendisini etkilediğini belirterek, “Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kanser hastaları oraya gelmiş ve kamyon kasalarında uyuyanlar var. Her yerden insan var ve içeriye girdiğimizde herkesin ve doktorların dediği şu; hastalığın en büyük ilacı moral; Bu hastalığa moral iyi gelecekse dedik bizde bu oyunu yapalım fikri ortaya çıktı. Türkiye’de ilk kez kanseri hastasının gözünden kendi yaşadıkları anlatılıyor. Oyunumuz önümüzdeki günlerde daha da genişleteceğiz. Ekim ayından sonra Türkiye turu yapmayı düşünüyoruz. Elde ettiğimiz geliri de bir vakfa vermeyi planlıyoruz” dedi.

haberekspres

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.