Kıbrıs Tiyatro Festivali, Dereboyu’nda Şölenle Tanıtıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) düzenlediği 9. Kıbrıs Tiyatro Festivali, dün akşam Dereboyu’nda şölenle tanıtıldı. Belediyeden verilen bilgiye, LTB Orkestrası’nın müzik dinletisi ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilen şölende, çeşitli teatral aktiviteler ve masklar sergilendi. Ayırca festival programını içeren 5 bin adet broşür dağıtıldı.

Etkinlikte bir açıklama yapan Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy, toplumun çok zor ve sıkıntılı günler yaşadığı bir dönemde 9. Kıbrıs Tiyatro Festivali’ni düzenlerken amaçlarının insanların moral değerlerini yükseltmek ve yaşanan sorunları tiyatro sanatının ışığıyla aydınlatmak olduğunu belirtti.

Ersoy bu yıl festivali “insan kalmakta direnmek” belgisi ile düzenlediklerini de vurgulayarak festivale gösterilen ilgi dolayısıyla da halka teşekkür etti.

Bu yıl 6 Eylül’de başlayacak “Kıbrıs Tiyatro Festivali” 25 gün sürecek. Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro Pera sanatseverlere oyunlarını sergileyecek.

Biletlerin 15 TL, kombine biletlerin ise 100 Türk Lirası’na satıldığı Tiyatro Festivali, 6 Eylül saat 21.00’de İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Ölüleri Gömün” oyunuyla başlayacak.

Kıbrıs Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.