Sanatla Yoğrulmuş Bir Ömür

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ustalara Saygı”nın 15 Ağustos’taki konuğu 70 yıla yakın bir süredir tiyatro, sinema ve dublaj çalışmaları yapan Ferdi Merter Fosforoğlu.

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı , Ferdi Merter Fosforoğlu
Tarih: 15 Ağustos 2011 Pazartesi
Yer: Beşiktaş Belediyesi Abbasağa Parkı
Saat: 21.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının yaz dönemi Ferdi Merter Fosforoğlu gecesiyle devam ediyor. 70 yıla yakın bir süredir sanatla iç içe olan Ferdi Merter Fosforoğlu için hazırlanan gece, Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda saat 21.00’den itibaren takip edilebiliyor.

Faruk Şüyün tarafından, “Park Buluşmaları” kapsamında hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısı, sanatla yoğrulmuş bir ömrü sanatseverlere daha yakından tanıtmayı hedefliyor. Ünlü Aktör Hikmet Körmükçü annesi Muazzez Arçay’ı “zorla” arabaya bindirip hastaneye yetiştirmese hayata kuliste “merhaba” diyecek olan, babası Renan Fosforoğlu’nun ancak turne dönüşü görebildiği Ferdi Merter Fosforoğlu için hazırlanan gece; tıpkı ustanın çalışmaları gibi çok yönlü olacak.

“Ustalara Saygı”da neredeyse kendini bildi bileli tiyatro ve sinema dünyasının içinde olan, “Ferdi” adını kendisini çocuk yaşta dublaja başlatan ünlü seslendirme ustası Ferdi Tayfur’dan alan sanatçıyı, farklı disiplinlerden dostları yalnız bırakmayacak.

Tiyatro, sinema, televizyon ve dublaj çalışmalarının yanı sıra çok sayıda kitap kaleme alan, farklı kurumlarda eğitmenlik yaparak genç kuşak sanatçılarımızın yetişmesine katkıda bulunan, halen Film-San’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüterek sektör çalışanlarının yaşam standartlarının iyileştirmesi için çaba gösteren Ferdi Merter Fosforoğlu ve programı hazırlayan Faruk Şüyün, tüm gece boyunca renkli konukları sahnede ağırlayacaklar. Agâh Özgüç,
Almula Merter, Ateşböceği Ercan, Banu Zorlutuna, Enis Fosforoğlu, Halit Akçatepe, Işık Yenersu, Mine Acar, Necip Sarıcı, Nilüfer Aydan, Osman Şengezer, Seren Fosforoğlu, Tuna Serim ve Zeki Alasya’nın konuşmacı olarak katılacağı gecede Dinçer Sümer, Gönül Yazar, Müjdat Gezen ve Nedret Güvenç de telefon bağlantılarıyla duygularını paylaşacaklar.

Abbasağa Parkı’na nasıl gidilir: Parka, Beşiktaş’tan Barbaros Bulvarı üzerinde soldan yukarı çıkarken herhangi bir ara sokağa saparak ulaşabilirsiniz. Örneğin; Ressam Hamdi Bey Sokak… Park, Barbaros Bulvarı’na soldan paralel sokakta yer alıyor. Parkın sokağına girince, solda, en sonda kapalı otopark mevcut.

sondakika.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.