Şehir Tiyatroları'ndan 'Keşanlı Ali Destanı'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda, Haldun Taner’in yazdığı “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyununu sahneleyecek.

2011–2012 tiyatro sezonuna büyük bir yapım ile başlayacak olan Şehir Tiyatroları’nda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Türk tiyatrosunda önemli bir yere sahip olan Keşanlı Ali Destanı, Şehir Tiyatroları’nın iddialı projelerinden bir tanesi olmaya aday görünüyor. Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kazım Akşar’ın yöneteceği oyunun müzikleri Yalçın Tura’ya, Dekor Tasarımı Sertel Çetiner’e, Işık Tasarımı ise Ersen Tunççekiç’e ait.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Danacı, yaptığı açıklamada, 42 kişilik dev bir kadroya sahip olan olduklarını kaydetti.

Türk Tiyatrosu’nda klasik olan oyunu sahnelemekten kendileri için büyük onur olduğunu belirten “Tiyatromuz bünyesinde daha önceki senelerde Ustamız Haldun Taner’in, ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyununu sahnelemiştik. Türk Tiyatrosu için bir klasik sayılabilecek olan “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyununu da sahneliyor olmak bizim için gurur verici. Keşanlı Ali Destanı, tiyatromuzda bu güne kadar sahnelenen oyunlar içerisinde en kalabalık kadroya sahip ve en büyük prodüksiyonlardan bir tanesi olarak repertuvarımızdaki yerini alacak. Eskişehir izleyicisine yakışan bir oyun ortaya çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Ekim ayı içerisinde Eskişehir seyircisi ile buluşacak olan oyun Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda sahnelenecek.

Kanalturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.