Sevinç Aktansel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tedavi gördüğü bakımevinde önceki gün 74 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sevinç Çetinok Aktansel son yolculuğuna uğurlandı. Kas hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Türk Tiyatrosu’nun başarılı ismi, Üsküdar Silahtar Abdurrahman Ağa Cami’inde kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BEZ BEBEK’İN MAKBULE’SİYDİ

Özel bir televizyonda yayınlanan ‘Bez Bebek’ dizisinde ‘Makbule’ karakteri ile hafızalarda yer eden Türk tiyatrosunun başarılı ismi Sevinç Aktansel uzun süredir tedavi gördüğü kas hastalığından kurtulamayıp önceki gün yaşama veda etmişti. Sanatçının cenazesi öğle saatlerinde cenaze namazı için Silahtar Abdurrahman Ağa Camii’ne getirildi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Mezarlığı’na götürülen Aktansel, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ünlü tiyatrocuyu son yolculuğunda yakınları, sevenleri ve tiyatrocu arkadaşları da yalnız bırakmadı.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze namazı hazır bulunan tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, “Sevinç kendini tamamen tiyatroya adamıştı. Uzun zamandır birlikte çalıştık. Ağır bir hastalığı vardı. Bu hastalığına rağmen son senelere kadar tiyatroda sahnede olmaya devam etti” dedi. Çok üzgün olduğunu belirten Tiyatro Sanatçısı Ali Sürmeli, “Bana çok emeği vardı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Sevinç Aktansel 27 Kasım 1937’de İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi cografya ogretmeni ve Vefa Spor Kulubü kurucusu Saim Aktansel’in kızı olan sanatçı, Eğitimini Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nde tamamladı. Televizyon ekranlarının sevilen yüzü olan sanatçı Bez Bebek, Kadın Severse, Asmalı Konak, Hayat Bilgisi, Şehnaz Tango, Küçük Besleme gibi sevilen dizilerde önemli roller almıştı.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.