Tiyatro Aşkıyla Siyaseti Bıraktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro oyunlarıyla tanınan sanatçıNilgün Yerli Gürel, sekiz ay önce girdiği aktif siyaseti bıraktı.

Hollanda’da siyasetçileri eleştirdiği tiyatro oyunlarıyla tanınan sanatçı Nilgün Yerli Gürel, sekiz ay önce girdiği aktif siyaseti bıraktı. Tiyatro aşkı siyasetin önüne geçen AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Gürel, döndüğü Hollanda’da Mayıs’a kadar 200 gösteri sunacak.

Hollanda’da 30 yıl yaşayan, 23 yıldır tiyatro oyunuyazıp yöneten evli ve bir çocuk annesi Nilgün Yerli Gürel, sekiz ay önce İzmir’de AK Parti’den siyasete atıldı. Partiye karşı önyargıları yıkmak için ’35 Sarışın Kadın’ projesini geliştirip, kadınları Başbakan RecepTayyip Erdoğan ile buluşturmak istedi; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de ‘Birbirimizi farklılıklarımızla sevelim’ sloganıyla dekolteli, mini etekli, tesettürlü, türbanlı kadınları biraraya getirdi. 35 Sarışın Kadın projesi, parti sahiplenmeyince uygulamaya geçmedi.

Hollanda’da siyasetçileri eleştiren tiyatro oyunları sergileyen Gürel, son dönemde aktif siyasetten fırsatbularak gittiği bu ülkeye, artık kesin dönüş yaptı. Gürel, “Siyasete renk katmak için girdim, çok şeyöğrendim. Ancak benim kendimi ifade edebildiğim yer sahne. Hollanda’da tiyatroya devam edeceğim. Mayıs’a kadar 200 gösterim olacak. İl yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmedim. Ancak tüzük gereği üç kez mazeretsiz toplantıya katılmamam halinde zaten üyeliğim düşecek. Hollanda’da siyasi içerikli oyunlarsergileyeceğim. Türkiye’de aktif siyaset benim için ciddi deneyim oldu. Orada yaşayan Türkler’i AK Partisempatizanı olmaları için ikna edeceğim” dedi.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.