Tiyatro Salonu 'Sigaraya Kurban Edilecek' İddiası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankamall Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan ve Ankara’da iki özel tiyatrodan biri olan Sanatolia Sahnesi’nin, sigara içilecek mekan oluşturulacağı gerekçesiyle yıkılmak istendiği öne sürüldü.

Ankamall Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan ve Ankara’da iki özel tiyatrodan biri olan Sanatolia Sahnesi’nin, sigara içilecek mekan oluşturulacağı gerekçesiyle yıkılmak istendiği öne sürüldü.

Tiyatronun Sanat Yönetmeni Turgay Yıldız, “Tiyatromuz ranta kurban gidecek. Bize ihtarnamede, ‘fiili işgalci’ demişler. Burası kültürel bir varlıktır. Kültürel varlıklar yıkılamaz. Eğer yıkarsanız cinayet işlemiş olursunuz” dedi.

Ankamall Alışveriş Merkezi’nin yeni işletmecisi GİMAT’ın, sigara içilecek mekana ihtiyaçları oldukları gerekçesiyle bünyesinde barındırdığı Sanatolia Sahnesi’nin kira sözleşmesini sona erdirmek için girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

5 KEZ İHTARNAME GÖNDERMİŞLER

GİMAT yönetiminin kendilerine bugüne kadar 5 kez ihtarname gönderdiğini ve ardından 10 bin lira ceza uyguladığını belirten Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Turgay Yıldız, şunları söyledi:

“Sanatolia Sahnesi yaklaşık 10 yıldır bu alışveriş merkezi içerisinde kiracı olarak hayatını sürdürüyordu. Ancak yeni yönetim GİMAT tarafından hukuksal bir süreç başlatılarak buradan çıkmamız istendi. GİMAT yönetimi yaptığımız başbaşa görüşmede, sigara salonuna ihtiyaç duyduklarını, bütün alışveriş merkezlerinde bu tür olanakların olduğunu kendilerinin olmadığını, rekabet ortamında bu zorunluluktan dolayı terasa en uygun kapısı olan tiyatronun yıkılması gerektiğini söylediler. Ardından da ‘fiili işgalci’ gerekçesiyle ihtarlar göndermeye başladılar. Öncelikle biz burada bir işgalci değil, kiracıyız. Burası kültürel bir varlıktır. Kültürel varlıklar yıkılamazlar, insan gibi canlıdır, anlamlıdır. Eğer yıkarsanız cinayet işlemiş olursunuz. ”

ANKARA’DA 2 ÖZEL TİYATRO KALDI

Turgay Yıldız, burada Nejat Uygur, Ferhan Şensoy, Zuhal Olcay, Ata Demirer, Ali Poyrazoğlu ve daha onlarca ünlü sanatçının sahne aldığını hatırlatarak, “Tiyatronun kapatılması Ankara’nın sanat yaşamına büyük bir darbe vurur. Ankara’da iki tane özel tiyatro ayakta kaldı. Birisi biziz diğeri ise Ankara Sanat Tiyatrosu. Bu iki tiyatro da her noktada büyük sıkıntılar yaşıyor” diye konuştu.

‘UZLAŞMA İSTİYORUZ’

Hiçbir zaman ticari kaygı içinde olmadıklarını da anlatan Yıldız. “Biz sadece sanat yapmak istiyoruz. Sanatçı olarak bizim kavgayla işimiz olmaz. Uzlaşma istiyoruz. Uzlaşamazsak bizi mahkemeye versinler diyoruz. Bu işi hukuk çözsün istiyoruz” dedi.

GİMAT yönetimi ise, iddialarla ilgili görüşme talebini kabul etmedi. – Ankara

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.