Tiyatro Sanatçısı Bodrum Katında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kukla, karagöz ve orta oyununu halka tanıtan tiyatro sanatçısı Ahmet Karakman, bir apartmanın bodrumunda sanatını devam ettirmeye çalışıyor.

Gençlik yıllarında 10 yıl Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu’nda görev aldıktan sonra ekonomik sebepler nedeniyle ayrılarak eğitimini aldığı iktisatçılıktan da yararlanarak ticarete atılan Ahmet Karakman, 20 yılını ticaretle geçirdikten sonra 15 yıl önce tiyatro mesleğine geri döndü. Kendi elleriyle yaptığı kukla ve karagözlerle Türkiye’nin birçok yöresinde ‘İbiş Tiyatro’ adı altında oyunlar sergileyen Karakman, “Kendi oluşturduğum karakterlerin imalatını yazarak, tamamen kendime has bir üslupla seyircilerime sunuyorum. Saf deriden yaptığım Karagöz ve Hacivat’ımızı hayali perdemizde canlandırarak geleneksel tiyatromuzu yaşatmaya çalışıyorum. Şu an bulunduğumuz apartmanımızın bodrumunda kurduğum atölyemi geliştirerek Mudanyalılara faydalı olmaya çalışacağım” dedi.

Karakman, Bursa Uludağ Üniversitesi Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte çalıştıklarını ifade ederek, Mudanya’da her zaman gösteri yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

anadoluhaber.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.