Tiyatrocular ‘Demokrasi’ Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro kurumları ve dernekleri bir araya gelerek, bu sezonda “demokrasi” temasını öne çıkaran oyunları seçme konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Bu yıldan başlayarak her yıl tiyatroda yılın temasını belirleme kararı alan tiyatro kurumları, ilk tema olarak “demokrasi”yi seçti.

İstanbul Küçük Tiyatro’da düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan ortak metne; Devlet Tiyatroları (DT), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Tiyatro ve Opera Çalışanları Vakfı, Kültür Sanat Sendikası, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, PEN Yazarlar Birliği imza verdi.

Ortak metni okuyan, Tiyatro Oyuncusu ve Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Temsilcisi Meltem Keskin, bu uygulamaya, “Seçilecek çağdaş bir temanın repertuarlara, yazarlara, yönetmenlere ve oyunculara kılavuzluk edeceğine olan inançtan ötürü” başlandığını ifade etti.

“Böyle bir girişimin, tiyatro kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimi ve dayanışmayı destekleyeceğini, tiyatronun eleştirel-sorgulayıcı gücünü artıracağını ve çağının sözcüsü olma yolunda daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. Bu anlayıştan hareketle 2011-2012 tiyatro sezonunun temasını demokrasi olarak seçtiğimizi ilan ediyoruz.”

“Temayı demokrasi kültürünün ruhuna uygun olarak, demokratik bir biçimde, uzlaşı ile belirledik” diyen Keskin, uygulamanın süreceğini de ekledi ve şöyle devam etti: “Tiyatro repertuarlarının belirlenmekte olduğu şu günlerde, bütün tiyatrolarımıza, repertuarlarına demokrasi temasını kılavuz yapmaya davet ediyoruz.”

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.