Türk-Yunan Dostluk Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde çeşitli sanatçıların konser organizasyonuyla Barış Şenlikleri düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu yıl organizasyonu uluslararası bir kimliğe büründürerek 1-2 Eylül 2011 tarihlerinde Türk-Yunan Dostluk Festivali’ne imza atacak.

Lozan Mübadilleri için büyük anlam ifade eden Gölyazı ve Görükle’de yapılacak festival süresince dostluk ve barışı pekiştiren organizasyonlar gerçekleştirilecek. Yunanistan’dan yaklaşık 100 kişilik bir heyetin de konuk olacağı festival, Lozan Mübadelesi ile Gölyazı ve Görükle’den Yunanistan’a göç edenlerin, atalarının yaşadığı topraklarla buluşmasına da sahne olacak.

Bir sanat şölenine ev sahipliği yapacak olan festival, 1 Eylül 2011 Perşembe günü saat 16.00’da Gölyazı Kültürevi’nde Yorgos Kotzaeridis’in imzasını taşıyan ‘Veria Karaferye’ye Seyahat-Karşıyaka’dan Kareler’ resim sergisi, ‘İki yakadan sesler’ sergisi ile başlayacak. Nilüfer Çok Sesli Korosu’nun aynı yerde vereceği konserin ardından, tüm konukların katılımıyla Gölyazı Meydan’a bir kortej yürüyüşü yapılacak ve Yunanistan Veria ve Seres belediyelerinden gelen halk dansları ekiplerinin de katılımıyla meydanda halk dansları gösterileri yapılacak. Festivalin ilk günü saat 20.30’da İhsaniye Meydanı’nda Leman Sam’ın vereceği Dünya Barış Günü konseri ile noktalanacak. Ünlü sanatçı, Cafe Aman İstanbul Grubu’nun da katılımıyla Türk Yunan ezgilerinin ağırlıkta olduğu bir konser verecek.

Festivalin ikinci günün etkinlikler Görükle’de düzenlenecek. Saat 17.00’de Görükle Taşpınar Parkı’nda Yunan sanatçı Yorgos Kotzaeridis’in “Benim Sevgili Görüklem” sergisinin açılışı yapılacak.

Ardından Görükle Meydan’a doğru, Türk Yunan Halk Dansları eşliğinde düzenlenecek kortej, barışın çağrısını tüm dünyaya haykıracak. Festivalin kapanışı ise Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu’nun saat 18.30’da Görükle Meydan’da vereceği konserle yapılacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.