Adana Devlet Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), 30. yılında perdelerini “Bir Şehnaz Oyun” ile 1 Ekim’de açıyor. 

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, Sabancı Kültür Merkezi fuayesinde düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl 50 bini festival kapsamında 100 binin üzerinde seyirci ağırladıklarını bildirdi. Yeni sezon hazırlıklarına ağustos ayı içinde başladıklarına dikkat çeken Demirağ, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali için hazırlıklarının ise sürdüğünü kaydetti. Demirağ, Adana’da kuruluşlarının 30. yılını kutlayacaklarını ve ilk dönem oynanan “Yunus Emre” oyununu yeniden sahneleyeceklerini dile getirdi. O tarihteki çocuk olan izleyicilerin büyüdüklerini, onların çocuklarının şimdi seyircileri olduğunu hatırlatan Demirağ, şunları kaydetti: “30 yıl önce Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Serhat Nalbantoğlu’nun oynadığı Yunus Emre’de bugün stajyer sanatçımız Doruk Nablantoğlu babasının rolünü oynayacak. Yunus Emre’yi bu yıl Zafer Karaokay 55 kişilik bir kadro ile sahneye koyuyor. Oyunun müziklerini ve koreografisini ünlü sanatçı Mazlum Çimen yapıyor.”

Demirağ, 30 yıl anısına 3 oyunun yeniden sahnelendiğini hatırlatarak, ADT’nin tarihinde daha önce eski oyunların yeniden sahnelenmesi durumu olmadığını kaydetti. Demirağ, bundan 30 sene önce başlayan serüvenin tüm hızıyla her geçen yıl çıtasını biraz daha yükselttiğine dikkat çekerek, “29 yıldan beri bizi yalnız bırakmayan, heyecanımızı paylaşan ve 30. yılımızda da bizimle birlikte ağlayacak, bizimle birlikte gülecek Adanalı tiyatro severlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Biletler 19 Eylül’den itibaren gişelerden alınabilecek. Öğrenci ve toplu alımlarda 5 lira, sivil biletler ise 8 liradan satılacak.

Haber Aktüel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.