Arkadaş Tiyatrosu Yeni Sezona Hazır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın Köln kentinde 26 yıl önce amatör tiyatrocular tarafından kurulmuş olan Arkadaş Tiyatrosu, yeni sezon programının tanıtımını yaptı.

Yeşiller Partisi Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi Üyesi, aynı zamanda Arkadaş Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyesi olan Arif Ünal, yeni sezonda Türkçe ve Almancanın yanı sıra Rusça, Farsça ve İngilizce tiyatro ve dans gösterilerinin de sunulacağını belirtti.

“Bühne der Kulturen” (Kültürler Sahnesi) adı altında faaliyetlerini yürüten Arkadaş Tiyatrosu’nun geçen yıl maddi sıkıntılar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olduğunu hatırlatan Ünal, “Köln Belediyesinin desteği ve yeni program taslağıyla bu sıkıntıları aştık. Şimdi yeni sezonda tiyatromuzu yeniledik. 125 kişilik yeni koltuklarımız monte edildi. Her yer onarımdan geçti. Sahne en ideal şekilde düzenlendi. Artık gösteri zamanı geldi” dedi.

Köln’de yaşayan tüm göçmenleri tiyatroya davet eden Ünal, “Yeni konsept ile birlikte sadece tiyatro oyunları değil, müzikaller ve dans gösterileri de burada sunulacak. Program oldukça zenginleşti” diye konuştu.

Arkadaş Tiyatrosunun yöneticiliğine getirilen Shirin Boljahn da yeni bir heyecanla göreve başladığını belirterek, “Her kültüre, her kitleye açık olan bir program konsepti hazırladık. Burada tüm kültürlerin tanışıp kaynaşmasını umuyoruz. Göçmen kökenli insanları kültürel anlamda destekleyerek ve onlara farklı programlar sunarak, buraya ilgilerini çekmeyi amaçlıyoruz. Burayı, okuma akşamlarının, dans ve müzik gösterilerinin sunulduğu ve çok kültürlü politikanın tartışıldığı bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

Boljahn, sosyal paylaşım siteleri ve cemiyetler aracılığıyla daha çok insana ulaştıklarını ve ilginin son dönemde arttığını ifade ederek, herkesi yeni sezonda programlarını izlemeye davet etti.

Tüm programların tanıtımından oluşacak bir gösterinin de cuma günü ücretsiz olarak sahneleneceği bildirildi.

Eylül ve ekim aylarını kapsayan 2 aylık program çerçevesinde, çeşitli kültür programlarının yanı sıra Ahmed Arif’in “Kalbimin Dinamit Kuyusu” adlı şiir dinletisi gerçekleştirilecek, ayrıca “Yollanma İstanbul” ve “Alaaddin’in Sihirli Lambası” adlı oyunlar da sahnelenecek.

News-EU

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.