AST Yeni Sezonu Zübük ile Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber-AST bu sezon Aziz Nesin’in ölümsüz eseri Zübük ile perdelerini açıyor. AST bu oyunu sahnelemelerinin önemini şu şekilde aktarıyor: “Özellikle inanç ve umut sömürüsüyle iktidarı ele geçirenlerin içyüzünü anlatan, bu coğrafyanın değişmez kaderini mizahın çarpıcı diliyle sergileyen bir yapıt Zübük. ‘Zübüklerin iktidarından kurtulmanın tek yolu var, kendi zübüklüklerimizden kurtulmak.’ Bu yüzden bu romanı sahneye taşımak AST için tarihsel bir sorumluluk… AST Zübük oyunuyla Zübükleri ve onları iktidara taşıyan zübüklükleri anlatarak, bu ülkenin zübüklerden kurtulması için verilen mücadeleye tiyatro sahnesinden destek vermeyi amaçlıyor; gelecekte tam bir “Zübükler Diktatörlüğü” kurulmasın diye kaygılanan tüm kurum ve kişilerle yan yana gelerek, Türkiye’yi dolaşmayı hedefliyor. Politik tiyatronun simge ismi olan AST,  bu oyunla özgürlük ve demokrasi mücadelesine sahneden omuz verecektir.”

Aziz Nesin’in romanından, AST sanat yönetmeni Dersu Yavuz Altun tarafından “Müzikal Komedi” olarak uyarlanan oyunun müzikleri  Ali Seçkiner imzası taşıyor. Aynı zamanda müzikal bir performans olan oyunda müzikler dört kişilik bir orkestra tarafından canlı olarak çalınıp söyleniyor.

Oyunun künyesi ve sezonun ilk ayındaki programı şöyle:

Yazan: Aziz Nesin

Uyarlayan / Yöneten: Dersu Yavuz Altun

Yönetmen Yardımcısı: Koray Demir

Sahne/ Kostüm Tasarım: Gazal Erten

Işık ve Ses: Murat Atmış / Mehmet Kızılgül

Oyuncu Kadrosu: Mehmet Ulusoy, Zafer Gökçek, Hakan Güven, Ali Seçkiner, Yıldırım Şimşek, Ferhat Büküş, Erdem Ulusal

Zübük oyunu prömiyeri 14 Ekim Cuma günü AST sahnesinde yapılacak. 17–23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul turne programı ise şöyle:

17 Ekim Pazartesi Ataşehir

18 Ekim Salı Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi(CKM)

19 Ekim Çarşamba Ataşehir

20 Ekim Perşembe Gebze

21 Ekim Cuma Beşiktaş

22 Ekim Cumartesi Beşiktaş

23 Ekim Pazar Maltepe

7 Ekim tarihinde kendi salonunda perdelerini açacak olan AST, Zübük ve Giderayak oyununu dönüşümlü olarak sahneleyecektir. Bunların dışında Sihirli Parmaklar ve Dünyayı Kurtaran Çocuk adlı iki yeni çocuk oyunu sezon boyunca minik seyircilerin karşısına çıkacak.

Ankara Sanat Tiyatrosu web sitesi: www.ast.com.tr

Pınar Gümüş-Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla