Baraka Tiyatro Ekibi Yeni Dönem Çalışmaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Baraka Kültür Derneği çatısı altında 2004 yılından bu yana tiyatro faaliyeti yürüten Baraka Tiyatro Ekibi, yeni sezon eğitim çalışmalarına başlıyor. Eylül ve Ekim ayı boyunca sürecek olan ve katılımın  ücretsiz olduğu eğitim çalışmaları her hafta salı akşamları saat 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirielecek. Katılmak isteyen tiyatro severlerin 6 Eylül veya 13 Eylül Salı günü saat 18.00’de Baraka Kültür Merkezi’nin Suriçi’ndeki lokalinde bulunması gerekiyor. Daha fazla bilgi için 0542 880 03 75 numaralı telefon aranabilir.

İki ay sürecek olan program, yaratıcı doğaçlama, vücut ve mimik kullanımı, ses, nefes, diksiyon ve etkili konuşma gibi konularda eğitimler içermekte. Ayrıca Augusto Boal’ın “Ezilenlerin Tiyatrosu” tekniklerinin de deneyimleneceği eğitim programının tamamlanmasının ardından, seçilen oyun için rol dağılımı yapılarak oyun provalarına başlanması hedefleniyor.

Altı yıldır çeşitli sahne ve sokak tiyatroları sergileyen Baraka Tiyaro Ekibi, 2010 yılında Bertolt Brecht’in yazmış olduğu “Bir Yolculuk Hikayesi” adlı müzikal ile, 2011 yılında ise bir Kıbrıs oyunu olan “Ermişliğin Ezgisi” ile seyircisine ulaşmıştı. Canlı müzik eşliğinde sahneye konan “Bir Yolculuk Hikayesi”, Kıbrıs’a da uyarlanarak toplumsal sorunlarımza değinmiş ve seyircinin beğenisini kazanmıştı.  Belediye Tiayrosu’nun oyun yazma yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen “Ermişliğin Ezgisi” ise Kıbrıs tarihini kara mizahla aktaran bir oyundu ve binden fazla seyirciye ulaşarak ayakta alkışlanmıştı.

Yenidüzen

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.