Berlin Devlet Balesi'ne Zeynep Tanbay Damgası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Günümüzün en önemli dansçılarından Vladimir Malakhov, Berlin Devlet Balesi’nin yeni sezon galasında Tanbay’ın koreografisiyle dans edecek.

Avrupalı eleştirmenlerin ‘Asrın dansçısı’ dediği, dünyaca ünlü dansçı Vladimir Malakhov, Berlin Devlet Balesi’nin 28 Eylül gecesi gerçekleştirilecek olan yeni sezon açılış galasında, Zeynep Tanbay’ın koreografisiyle dans edecek. Varna, Moskova ve Paris’te uluslararası yarışmalarda birçok birinciliğe sahip olan Malakhov galada dansçı Elisa Cabrera ile birlikte Araz adlı son Tanbay projesinden bir düeti canlandıracak. Vladimir Malakhov’un Tanbay’la buluşması İstanbul ziyaretinde provaları izlemesiyle olmuş. Tanbay’ın stüdyosuna konuk olan Malakhov, Araz’ı çok beğenmiş. Zeynep Tanbay ise Malakhov’un sadece iltifat ettiğini düşünmüş.

ŞAKA YAPIYOR ZANNETTİK

Tanbay, “Malakhov yaklaşık altı ay önce İstanbul’a geldiğinde provayı izledikten sonra bu düeti çok beğendiğini ve dans etmek istediğini söyledi. Açıkçası ilk başta onu ciddiye almadım, şaka yapıyor zannettim. İltifat ettiğini düşündüm. Daha sonra Berlin Devlet Balesi’nden Türk bir dansçıyla iletişime geçip yeniden haber göndermiş, ‘ben bu koreografide dans etmek isterim,’ diye. Böylece iş ciddileşti,” diyor. 9 Eylül’de ise Malakhov ve Cabrera prova için İstanbul’a gelmiş ve Zeynep Tanbay Dans Projesi’nde bu düeti dans eden Pınar Güremek ve Mert Öztekin’le birlikte prova etmişler. Malakhov’un dünya çapında tanındığını ve kendilerinin projeyi beğenmesinden dolayı çok sevindiğini belirten Tanbay ayrıca, “Malakhov’a koreografide değiştirmemi istediği bir yer ya da ona daha uygun hale getirmemi istediği bir kısım var mı diye de sordum. Ama ‘hayır ben tam olarak bu haliyle dans etmek istiyorum,’ dedi” diye belirtiyor.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.