Bursa Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve ASSITEJ Türkiye Merkezi iş birliği ile bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali”, 3-10 Ekim tarihleri arasında kentte renkli buluşmalara sahne olacak.

Bu yılki festivale 7’si yabancı, toplam 16 tiyatro topluluğu oyunları ile katılırken, 2 yabancı tiyatro topluluğu da amatör ve profesyonellere yönelik atölye çalışmaları ile festivalde yer alacak. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 6 bin genç izleyiciyle buluşan festivalde bu yıl 8 bin seyirciye ulaşılması hedefleniyor.

SELAM SANA SHAKESPEARE

Bu yılki festivalde gençlerin ve çocuk izleyicilerin severek takip edebilecekleri bir program hazırlanırken, yerli ve yabancı topluluklar irtibata geçilen yaklaşık 60 tiyatro gurubu arasından seçildi. Hollanda’dan katılan tiyatro topluluğu biri 6 yaş ve üzerine, diğeri ise 15 yaş ve üzerine hitap eden farklı içeriklerdeki 2 ayrı oyun ile sahne alacak. ‘Selam Sana Shakespeare’ oyunu ile lise öğrencilerine Shakespeare’in tiyatrodaki etkileri aktarılırken, programda yer alan bir gölge oyunu ile de geleneksel kültür yaşatılmaya devam edecek.

ÜCRETSİZ VE HERKESE AÇIK

Bu yılki oyunlar Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde oynanacak. Dış mekanlardan ise Kent Müzesi Amfi Tiyatro kullanılacak. Festival boyunca tüm oyunlar ücretsiz ve herkese açık olacak.

Kent Gazetesi

Paylaş.

Yanıtla