Day-Mer Kursları Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Day-Mer ve Londra Toplum Merkezi, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı içerisinde de çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik kurslarına devam edecek.

Geçtiğimiz dönem yüzlerce kişinin yararlandığı bu kurslara yeni dönemde daha fazla katılımın olması bekleniyor. Kurslara başvurular ve kayıtlar Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

2011-2012 eğitim dönemi içerisinde Day-Mer ve Londra Toplum Merkezinde; tiyatro, saz, gitar, halkoyunları, fotoğrafçılık, ritim, keman, piyano, koro, Matematik ve İngilizce kursları verilecek. Bu kursların büyük çoğunluğu çocuklar, gençler ve yetişkinler için ayrı ayrı seviyelerde sunulacak.

Day-Mer ve Londra Toplum Merkezi kurslarına katılanlar, hem yıl içerisinde yapılan etkinliklerde hemde Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan Kültür ve Sanat  Festivali etkinliklerinde sahne alma fırsatı yakalıyor. Londra Meydan Sahnesi’nin oyuncuları başarıyla sergiledikleri, ‘Londra’nın Delisi’ tiyatro oyunuyla bugüne kadar dokuz kez seyircisiyle buluşurken, halk oyunları ekipleri; kadın, gençlik, çocuk ve festival etkinliklerinde defalarca sahne alma fırsatı buldu.

Saz kursu öğrencileri yıl içinde düzenledikleri dinletilere ek olarak yıl sonunda düzenlenen ortak dinletide yanyana gelme fırsatı buluyor.  Bu yıl 19 Haziran’da her iki derneğin Saz Kursu eğitmeni olan Atilla Kopan’ın hazırladığı programda yaşları 6 ile 40 arasında değişen toplam 80 öğrenci sahne alarak değişik yörelerden 40 parça seslendirdi.

‘Focus Photograpy Group’ fotoğrafçılık kursu öğrencileri çektikleri fotoğrafları yıl içerisinde yapılan iki ayrı etkinlikte sergileme fırsatı buldu.

Day-Mer Kadın korosu yıl içinde devam eden çalışmalarını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ve Festival kapsamında gerçekleştirdikleri dinletiler ile müzikseverlerle paylaşma fırsatı buldu. Festival kapsamında gerçekleşen dinletide Day-Mer Kadın Korosuna bir orkestra da eşlik etti.  Yaklaşık olarak 500 kişinin katıldığı dinleti Hayat Televizyonu’nunda yayınlanma fırsatı buldu.

İlk ve Ortaokul öğrencilerine okuldaki müfredata paralel olarak verilen ingilizce ve matematik kursları ile, öğrencilerin  SATS ve GCSE sınavlarında daha başarılı sonuçlar almalarına yardımcı olundu. Day-Mer ve Londra Toplum Merkezi kurslarına katılan öğrencilere dönem sonunda sertifikada veriliyor.

Kurslara ilişkin ayrıntılı bilgi için Day-Mer ve Londra Toplum Merkezi’ni, 020 7275 8440 ve 020 88089342 numaralı telefonlardan aranabilir.

Londra Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.