DestAR-Theatre'dan Yeni Oyunlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – DestAR-Theatre yeni sezonda iki yeni oyunun hazırlığı içinde. Mirza Metin’in yazdığı ve oynadığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği “TOR 5 No’lu“ oyunun çalışmaları sürüyor. 1980 sonrası Diyarbakır 5 No’lu ceza evinde yaşanan vahşeti anlatan röportajlar, belgeseller, romanlar ve anılar kaynak alınarak yazılan oyun o dönem yaşanan vahşeti anlatmayı deniyor. “TOR 5 No’lu“ Ekim ayı sonunda seyirciyle buluşacak. Hazırlıkları süren ikinci yeni oyunu ise Berfin Zenderlioğlu yazıyor. “Antigone”den esinlenilerek, Türkiye gerçekliği temel alınarak yazılan bu iki kişilik oyun, “Antigone 2012”, Ocak 2012’de sahnelenecek.

DestAR-Theatre repertuarındaki “Reşê Şevê” ve “Bûka Lekî” oyunları ile 2010 prodüksiyonu “Cerb” adlı deneysel çalışma da birkaç değişiklikle sahnelenmeye devam edecek. DestAR-Theatre ayrıca uzun zamandır genç oyuncularla yürüttüğü “oyun yazma atölyesi”nden çıkan bir oyunu da sezon içinde değerlendirmeyi düşünüyor. Grup sezonun ikinci yarısında bir Şermola Performans projesi olarak “Jêrzemîn/Yeraltı” adlı Kürtçe oyun afişleri albümü ve sergisi düzenlemeyi planlıyor. Ayrıca grup geçtiğimiz sezonlarda DestAR-Theatre olarak başvurdukları ancak Kürt tiyatrosu olarak katılamadıkları birkaç festivale bu yıl da başvuruda bulunacak.

DestAR-Theatre 1 Ekim’de isteyen herkesin katılımına açık Kürtçe dil atölyesi ve tiyatro atölyesi başlatmayı planlıyor. Başvuru yapmak isteyenler 30 Eylül’e kadar Şermola Performans’a uğrayabilirler.

Didem Karanfil / MİMESİS 

Paylaş.

Yanıtla