Devlet Tiyatroları, 12 Yeni Oyunla Sezonu Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları, 1 Ekim 2011 Cumartesi günü 2011-2012 tiyatro mevsiminin ilk perdesini açıyor. 19 ilde 54 yerleşik DT sahnesi ile turne sahnelerinde, dünyadan ve Türkiye’den seçkin tiyatro eserlerinin güzel örnekleri sanatseverlerle buluşacak.

Türk tiyatrosunu desteklemek amacıyla 60. yılında 60 yeni yerli oyunu ilk kez sahneleyen Devlet Tiyatroları, bu sezon da 11 yeni yerli oyunu ilk kez sahneye koyacak. Bu yıl bir çeviri oyun da ilk kez sahnelenecek oyunlar arasında yer alıyor. Ayrıca çeviri oyunlardan 5 tanesi Türkiye’de ilk kez sahne ışıklarına çıkarken, 3 yeni oyun da Devlet Tiyatroları’nda ilk kez sahnelenecek.

Geçen sezon kapalı gişe oynayan ve ödüller alan, seyirci talebi devam eden oyunlarla birlikte bu sezon DT’nin repertuarında 11’i yeni 22 yerli oyun yer alıyor. Yaşar Kemal’in ‘Köroğlu’nun Meydana Çıkışı’ ve Orhan Asena’nın ‘Ak Kartalın Oğlu Gılgamış’ ilk kez sahnelenecek önemli oyunlar arasında. Haldun Dormen’in ‘Kantocu’ adlı oyunu ise DT sahnelerinde ilk kez oynanacak. Çocuktan Al Haberi, Zalim Mahmut, Kayıp Bolluk Ülkesi ve Elma Hırsızları da bu sezon ilk kez çocuk izleyicilerle olacak.

Devlet Tiyatroları, bu yıl da klasik ve çağdaş dünya oyunlarına yer veriyor. Aristophanes ‘Barış’, Sophokles ‘Antigone’, Shakespeare ‘Romeo ve Juliet’ gibi dünya tiyatrosunun klasik yazarları DT sahnelerinde tekrar görücüye çıkacak. Ayrıca Tennessee Williams, Arthur Miller, Brecht gibi çağdaş yazarların oyunları da izleyici ile olacak. Moliere’in ‘George Dandin’ ve Greg Kotis’in ‘Sidikli Kasabası Müzikali’ adlı oyunları DT’de ilk kez sahnelenirken, Angelo Savalli’nin ‘Figaro’, Wajdi Mouawad’ın ‘Yanık’, John Logan’ın ‘Kırmızı’ ve Nagle Jackson’ın ‘Opera Komik’ adlı oyunları ise Türkiye’de ilk kez sahnelenecek. Sezonun görülmeye değer tek yeni yabancı oyunu ise John Steinbeck ve Baris Vian’ın öykülerinden oyunlaştırılan ‘Karıncalar’.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla