Feminist Bir Manifesto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afroamerikan yazınının ve siyahi feminizmin önemli bir belirleyicisi olan dram dokuz kadının kesişen öykülerinde kadınlığın karanlık evrelerini betimliyor.

Ntozake Shange’nin 1975 tarihli For Colored Girls Who Have Considered Suicide When the Rainbow is Enuf adlı sahne oyunundan uyarlanan filmde uzun süredir kendi seslerini duymamış, taşıdıkları değerleri unutmuş dokuz siyahi kadının yaşamda kalma savaşımları başarılı bir vurguyla aktarılıyor.
Mutluluğu tek gecelik ilişkilerde arayan barmen Tangie, sevgilisinin sürekli terkettiği sağlık görevlisi Juanita, aşırı dindar, tutucu annesi Alice’le yaşayan dans öğrencisi Nyla, yaşamını dansa adamış eğitmen Yasmine, moda editörü Joanna, Joanna’nın alkolik bir eşle başa çıkmaya çalışan sekreteri Crystal, Crystal’ın yalnız yaşayan komşusu Gilda, çocuk sahibi olmak için çabalayan Kelly, bu kadınların herbiri kendilerine özgü bir yaşam savaşımı vermektedirler.
Bağışlama, umut, kurtuluş, ölüm, şiddet, cinsellik, suçluluk, evlilik, ebeveynlik, özveri temalarını etkili bir vurguyla işleyen filmin Özel Bölümler’inde Ntozake Shange’nin şiirinden Broadway’e, yaratıcı ekiple söyleşiler, yapım tasarımları, oyundan TV filmine, temalar ve anlamlar, turne evresi, Tyler Perry’nin vizöründen, şiirleri filme yerleştirmek, karakterlerin renkleri, gerçek mekanlarda çekim, opera sahnesi, filmin müzikleri yer alıyor. İlginç, dramatik bir izlence.

For Colored Girls (Bütün Kızlar Toplandık)

Yönetmen: Tyler Perry
Oyuncular: Janet Jackson, Loretta Devine, Anika Noni Rose, Thandie Newton, Whoopi Goldberg, Kerry Washington, Phylicia Rashad, Kimberly Elise, Tessa Thompson/ 2010,
134 dakika, Kanal D Home Video.
Format: Dvd, Vcd.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.