Jason Hale ile Duyu Hafızası Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SPOLIN-IST’den Jason Hale ile Duyu Hafızası (Sense Memory) Atölyesi

19 Eylül 2011 Pazartesi

Farklı oyunculuk tekniklerini Türkiye’ye getiren SPOLIN-IST Amerikalı yönetmen ve oyuncu koçu Jason Hale’i bu defa Metod Oyunculuğun ana konularından Duyu Hafızası Çalışması ile ağırlıyor.

Ege Maltepe’nin asistanlığında düzenlenecek olan bu bir günlük atölye çalışması

19 Eylül 2011 Pazartesi günü 14.00 – 17.00 saatleri arasında Oya Bale Okulu’nun Ulus şubesinde gerçekleşecek.

İletişim:

spolinist@gmail.com

Emir Gamsızoğlu: 0535 840 22 68

Duyu Hafızası çalışmaları Stanislavski’den Lee Strasberg’e, Strasberg’den Eric Morris ve niceleri için tartışmalı ve oyuncular için çok yararlı olmasının yanı sıra çoğu zaman da yanlış anlaşılmış bir konu oldu.

İster tiyatro sahnesinde, ister film setinde ya da televizyon stüdyosunda olsun, oyuncuların sıkça karşılaştıkları durumlardan biri, onlardan o an içinde bulundukları duyusal gerçeklikten farklı bir duyusal dünya yaratması istenmesidir. Bunların arasında çeşitli sarhoşluk hallerini (alkol ve uyuşturucu sahneleri gibi), farklı ısı durumlarını ve fiziksel acı halini sayabiliriz. Duyu Hafızası egzersizleri, bilinçaltını bilinçli biçimde kandırarak bu gibi duyuları deneyimletmek üzerine yoğunlaşır.

Jason Hale, Metod Oyunculuğun ana hatlarını New Actors Workshop’da George Morrison ile çalıştığı sırada öğrendi. Ardından Harold Clurman, Tennessee Williams ve Kim Stanley gibi isimlerin asistanlığını yapmış olan yönetmen John Ueckner ile çalıştı. Ueckner ile çalıştığı sırada Hale, Duyu Hafızası’nın ve belleği hayal gücü ile birleştirmenin incelikleri üzerine yoğunlaştı. Jason Hale, New Actors Workshop, Stella Adler Studio of Acting, New York University, ve Antioch University’de dersler verdi. Tiyatro ve sinemada birçok oyuncunun özel koçluğunu yaptı. www.jasonhale.net

Bu yoğun çalışmada oyuncular, rahatlama yöntemleri üzerinde çalıştıktan sonra çeşitli duyu hallerini yaratabilmeye başlayacaklar. Oyuncular farklı duyu hallerini kendi kendilerine yaratabilecekleri bir ‘metod’ öğrenecekler. Dersler Ege Maltepe’nin çevirmenliğinde Türkçe olarak gerçekleşecek.

Bu tek günlük özel çalışmanın ücreti 150 dolar’dır. Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır.

www.spolinist.com

twitter.com/spolinist


SPOLIN – IST

www.spolinist.com

Paylaş.

Yanıtla