Kıbrıs Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düzenlenen 9’uncu Kıbrıs Tiyatro Festivali, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek “Ölüleri Gömün” oyunuyla salı akşamı başlayacak. Yaklaşık bir ay sürecek Tiyatro Festivali, 30 Eylül Cuma akşamı son oyunun sahnelenmesiyle tamamlanacak.

Festival’in açılış oyunu olan “Ölüleri Gömün”, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından kalabalık bir kadroyla sahneleniyor. Oyun, “savaşta vurularak öldürülen askerlerin gömülmeyi reddedip başlattıkları isyanı” anlatıyor…

Irwin Shaw’ın yazdığı, Coşkun Büktel’in çevirdiği “Ölüleri Gömün” oyunu, Şakir Gürzumar tarafından yönetildi.

Oyunda; tiyatro, televizyon ve sinema dünyasında tanınmış birçok oyuncu yer alıyor.

SAHNELENECEK DİĞER OYUNLAR

Tiyatro Festivali’nde bir ay süresince “Profesyonel”, “Dullar” “İstibdat Kumpanyası”, “Giderayak”, “Nereye Gidiyoruz”, “Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi” ve “Vanya Dayı” oyunları da sahnelenecek.

Festival kapsamındaki tüm oyunlar, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde saat 21.00’de başlayacak.

FESTİVALDE ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde gösteriler dışında Yücel Erten yönetiminde “Reji Atölyesi”, Prof. Dr. Özdemir Nutku ve Prof. Dr. Hülya Nutku yönetiminde de “Metin Dramaturgisi ve Sahneye Yansıması Atölyesi”  gerçekleştirilecek.

Her iki atölye çalışmasına katılmak isteyenler  yarın saat 18.00’e kadar Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na veya tiyatronun  227 87 82 numaralı telefonuna kayıt yaptırabilecek.

Kıbrıs Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.