Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, öğrenci gösterilerinden birçok ünlü sanatçı ve gurubun etkinliklerine ev sahipliği yapan Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), Güz Sezonu’nu Ekim ayındaki yoğun programıyla açıyor.

2008 yılında açılan, 364 kişi kapasiteli oditoryum, 5 Ekim 2011, Çarşamba günü itibariyle birbirinden değerli sanatçı ve gurupları sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Açılış Ayşe Tütüncü & Sıla Gerbağa Duo ile

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi Güz Dönemi’nin açılışında Ayşe Tütüncü (piyano) ve Sıla Gerbağa (Bas Flüt) sahne alıyor. Bas flüt eşliğinde performans gerçekleştirecek olan Tütüncü, 1995’ten bu yana sürdürdüğü “Piyano Perküsyon” projesinde doğaçlamaya açık serbest bölümleri olan besteler, uyarlamalar, çeşitlemeler yapıyor. Ayşe Tütüncü & Sıla Gerbağa Duo, 5 Ekim 2011, Çarşamba günü ücretsiz olarak izlenebilecek.

Dostlar Tiyatrosu’ndan ‘Nereye Gidiyoruz’

Güz Dönemi’nde sahne alacak bir diğer etkinlik ise, 11 Ekim 2011, Salı günü sahnelenecek Dostlar Tiyatrosu, Aziz Nesin’in “Nereye Gidiyoruz” Oyunu olacak. Türk mizahının usta yazarı Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından oluşan, Genco Erkal’ın sahneye uyarladığı ve tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde bugünlerde herkesin birbirine sorduğu “Nereye gidiyoruz” sorusuna yanıt aranıyor. Gösterinin biletleri 10 Ekim 2011 tarihinden itibaren Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde satışa sunulacak.

Talimhane Tiyatrosu insan kaçakçılığına dem vuruyor

Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nin Güz Dönemi’ndeki bir diğer tiyatro gösterisi ise, Talimhane Tiyatrosu Oyuncularının 25 Ekim 2011, Salı günü sergileyeceği “Önce Bir Boşluk Oldu Kal Gidince, Ama Şimdi İyi…” adlı Oyun. İnsan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutulan yüzlerce kadından biri olan Dijana’nın hikayesini konu eden Oyun, zaman zaman dayanılması güç bir gerçeklik ve ironi ile anlatılıyor. Talimhane Tiyatrosu Oyuncularının sergileyecekleri Oyunun biletleri, 24 Ekim 2011 tarihinden itibaren Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde satışa sunulacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.