"Koşkoş Hazine Peşinde" KKTC'de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

KKTC Turizm Çevre Ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları 2011-2012 Tiyatro sezonuna çocuk oyunu ile başlıyor. Kıbrıs Devlet Tiyatroları 3 Ekim 2011 tarihinde Güzelyurt AKM’de İNAN AMBARKÜTÜK’ün yazdığı, Cevahir Caşgir’in yönettiği ” KOŞKOŞ HAZİNE PEŞİNDE” isimli oyunu sahneliyor.

Devlet Tiyatroları’ndan verilen bilgiye göre, oyun önce Güzelyurt bölgesi öğrencilerine, sonra Lefkoşa  ve bunu takip eden günlerde tüm KKTC öğrencilerine  sahnelenecek.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu oyun için şunları söyledi: “2011-12 Tiyatro sezonuna yine bir çocuk oyunu ile başlıyoruz.Arkadaşlarımız büyük bir uğraş sonucu güzel bir oyun hazırladılar. Oyunumuzu izleyen minik tiyatro severler oyunu çok sevecekler. Oyunumuzu yine ücretsiz olarak sahneliyoruz. Her zamanki gibi bir de çocuk gazetesi hazırladık. Bu da küçük izleyicilerimize bir hediyemizdir. Amacımız onların tiyatroyu sevmesi, bilinçli olmasıdır. Çocuklarımızın tiyatroya olan ilgisini  artırarak geleceğin izleyicilerini şimdiden hazırlamak istiyoruz.
KKTC genelinde turneye çıkacağız. Tüm ilkokullarımızın 3,4 ve 5. sınıf öğrencileri oyunumuzu izleyebilecekler. Yaklaşık olarak 15 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.
Oyunda kitap sevgisi, doğa ve çevre sevgisi konu ediniyor. Cevahir  Caşgir, Ertaç Hazer ve Türkey Öztiğin rol alıyor.

Oyunun kostümlerini Gülsen Dünki hazırladı. Işık Mustafa Kıral, Dekor Tasarımı Hüseyin Özinal, dekor uygulama, Yalçın Arıcı, Mehmet Isırgan tarafından yapıldı. Sahne ve turne amiri görevini ise Yılsay Özbudak yaptı.”

Kıbrıs Postası

Paylaş.

Yanıtla