Kürtçe Oyun Yazma Yarışması Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) 2. Uluslararası Ebdurehim Rehmi Hekkari Kürtçe Oyun Yazma Yarışması düzenliyor.

DBŞT Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek, yazarlar için fırsat yaratmak ve bu oyunları tiyatro severlerle buluşturmak için 2. Uluslararası Ebdurehim Rehmi Hekkari Oyun Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmanın Ebdurehim Rehmi Hekkari Hekkari’ye adanmasının nedeni, 1918 yılında kaleme alınan ve bilinen ilk Kürtçe tiyatro teksti olarak kabul edilen Meme Alan’ın yazarı olması. DBŞT yaptığı açıklama ile yarışmanın şartlarını açıkladı. Konu sınırlamasının olmadığı yarışmada oyunlar, özgün yeni çalışmalar veya roman, öykü, şiir, anı gibi yapıtlardan uyarlanabilecek.

Oyun metinlerinde en az 40 bin boşluksuz, bilgisayar karakter vuruşlu olması ve son başvuru tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış şartları aranıyor. Yazar veya yazar adayı yarışmaya en fazla 3 oyunla başvurulabilecek. Başvuruda bulunan yazarlar adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını üzerinde rumuzlarının yazılı olduğu kapalı bir zarfta ve yine üzerinde rumuzları yazılı olan oyun metni ile birlikte gönderecek. Kimlik bilgileri kapalı ve rumuzlu zarfta bulunmayan metinler ise yarışma dışı tutulacak.

Oyunlar için son tarih 27 Ocak 2012 tarihi akşamına kadar, imkanlar dahilinde disket / CD ile Şehir Tiyatrosu’na teslim edilebilecek veya posta ile gönderilebilecek. Oyun Yazarlığı Yarışması’nın seçici kurulu bu yıl Muhsin Osman, Nazım Hikmet Çalışkan, Rezan Kaya, Rüknettin Gün ve Berfin Emektar’da oluşacak. Seçici kurulun derecelendirmeden seçeceği ilk üç oyun için ödüller de belirlendi. Buna göre birincilik ödülü 5 bin lira ikincilik ödülü 3 bin 500 lira ve üçüncülük ödülü 1 bin 500 lira olacak. Seçici Kurul’un değerlendirme sonuçları 27 Mart 2012 Dünya Tiyatro Günü’nde açıklanacak. Sonuçlar aynı tarihte DBŞT internet sitesinde ilan edilecek.

Haberciniz

Paylaş.

Yanıtla