NON-Stage @ Hamursuz Fırını

Pinterest LinkedIn Tumblr +

NON, çeşitli disiplinlerden performanslara yer vereceği yeni platformu NON Stage‘i gururla sunar. NON Stage, önemli performans sanatçılarını ve genç, eleştirel yaklaşımları bünyesinde barındırarak, detaylı sorgulamalar ve tartışmalar için bir platform olmayı amaçlıyor. NON Stage performans açısından yeni eğilimleri araştırırken, seyircisini de bu sürece dahil etmeyi amaçlıyor.

Bu sene NON Stage İsimsiz (12. İstanbul Bienali)’ne paralel olarak düzenleyeceği seri etkinliklerde Fyodor Pavlov-Andreevich, Annika Eriksson, Ha Za Vu Zu, La Stampa, Nova Huta, nowiswere tarafından düzenlenen Unpublished issue #2 (editörler: Fatoş Üstek ve Veronika Hauer; katılımcılar: Karen Mirza ve Brad Butler (Museum of Non Participation), Veronika Hauer, Peter Jaeger, Rudolf Steckholzer, Jan Verwoert) gibi isimleri ağırlayacak.

Bir Prova / Annika Eriksson
16 Eylül / 16:00 – 19:00

Bir Prova’da beş oyuncuya, sanatçı tarafından daha önce okumadıkları bir senaryo verilecek. Performansın başladığı andan itibaren oyuncuların oyunu sergileyecek bir biçim geliştirmek için 3 saatleri olacak. Karakterlerin doğasına ilişkin herhangi bir yönlendirme olmayacak; bu cinsiyetsiz, yaşsız, bomboş birer sayfa gibi düşünülebilecek karakterler tamamen oyuncuların yorumuyla canlandırılacak. İzleyiciler bu 3 saat boyunca oyuncuların oyunu sergilemek için bir yol bulma çabalarına tanıklık edecek.

Photobody / Fyodor Pavlov-Andreevich
16 Eylül / 17:00 – 20:00 17 Eylül / 16:00 – 19:00 18 Eylül / 16:00 – 19:00

‘’…(performans esnasında) bir ürüne benzer bir şey ortaya konmaktadır. Bu konsept çağdaş sanatta son derece nadiren karşımıza çıkar. Viktor Shklovsky bu konuyu kendi makalesi olan “Teknik Olarak Sanat’’ta şöyle tartışır: “Sanatta önemli olan ortaya konan eser değil, üretme sürecini deneyimlemektir.” -Fyodor Pavlov-Andreevich

nowiswere / Unpublished issue #2
17 Eylül / 13:00 – 14:30
Sınırlı kapasite | LCV için: info@galerinon.com

Veronika Hauer ve Fatoş Üstek’in editörlüğünü yaptığı internet dergisi nowiswere üretim ve karşılaşma anlarına öncelik tanıyor ve her sayıda katkıda bulunanların yer-zaman-deneyim’lerinin özgüllüğünde bir araya getirilen bağımsız bir yayın oluşturuyor. İnternet yayıncılığının imkanlarını daha da ileriye taşımak isteyen nowiswere Unpublished issues derginin belgelenmemiş, yerinde üretilen sayılarından oluşuyor.

Unpublished issue #2 müze konseptlerine gerçekleştirilen ontolojik ziyaretlerden şiir ve yaşamla ilintili performatif yaklaşımlara ve hayatın kendisine, geniş bir içerik yelpazesine sahip: şair Peter Jaeger’den Hızlı Göz Hareketi / Kişiler; eleştirmen ve yazar Jan Verwoert’tan Sırların Ötesinde: Seyret Gizemleri! bunlardan bazıları; ayrıca sanatçı Veronika Hauer Rudolf Stockholzer’in 2006 ile 2011 yılları arasındaki eserlerinden bir okuma gerçekleştirecek. The Museum of Non Participation ise, sesten videoya çeşitli araçlar kullanarak yerel bağlamda bir müze canlandırması gerçekleştirecek.

What a Loop / Ha Za Vu Zu
18 Eylül / 15:00 – 16:00

What a loop Ha Za Vu Zu’nun oynadığı ve kaydettiği bir filmden ortaya çıktı. Oyun film klişelerinden sahnelerin seçilmesiyle başlıyor. Masa etrafında oturan oyuncular bu seçilen sahneleri adeta kendilerine “bulaşırmışçasına” tekrar canlandırıyorlar. Bir oyuncu canlandırma yaparken, diğeri 35mmlik bir kamerayla onu kaydediyor. Bu içeriden gelen bakış açısına zıt olarak, dıştan gelen bir kamera da set dekorunu hazırlamakta olan diğer oyuncuları çekiyor. Bir oyuncunun sahnesi bittiğinde, diğer sahne için setin herhangi bir bölümünde çalışmaya başlıyor. Tüm bu süreç film klişelerinin kesintisiz bir tekrarı.

NON katkılarından dolayı Tansa Mermerci, Jorg Mohaupt, Edwina Özyeğin, Urban ve Daniska’ya teşekkür eder.

Hamursuz Fırını Şair Ziya Paşa Yokuşu, No: 13, Kuledibi/Galata

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.