Sezon Başlarken…

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mimesis Sahne Sanatları Portali olarak kurulduğumuzdan bu yana sahne sanatları ile ilgili önemli gündemleri su yüzüne çıkarmayı, ilkeli, etkin ve üretken bir yayıncılık anlayışı oluşturmayı kendimize bir hedef olarak koymuştuk. Geçen bir buçuk senenin ardından, biz de yeni etkinlikler, yeni atölyeler, yeni paneller görecek olmanın heyecanıyla yeni bir sezona merhaba diyoruz.
Yeni sezonda gerek özel tiyatrolar, gerek devlet tiyatroları gerekse şehir tiyatrolarının repertuvarlarına baktığımızda tiyatro ile dolu dolu bir yılın bizi beklediğini görmek zor değil. Bunun yanı sıra dans ve performans alanlarında da yeni çalışmalar ön plana çıkmış durumda. Hal böyle olunca akıllara ilk gelen soru şu oluyor. “Tüm bu üretkenliğin karşılık bulduğu üretken ve katılıma açık “sanal” bir buluşma nasıl olur?”
Portali kurarken temel itkimizin bu olduğunu söyleyebiliriz. Haber ve etkinlikler bölümlerinde mümkün olduğunca kalabalık bir kadroyla gündemdeki önemli gelişmeleri takip ediyor, diğer haber kaynaklarını inceliyor ve kendi haberlerimizi üretiyoruz. Bunun yanında sizlerden gelen haber ve etkinliklere de yer veriyor, bu paylaşımın gün geçtikçe artıyor olmasının siteyi daha da güçlü kılacağına inanıyoruz.
Yazarlar ve açık köşe bölümlerimizde ilişkide olduğumuz yazarların yazılarına yer vermenin yanı sıra sizlerden gelen köşe yazılarının da yayınlanmasını önemsiyoruz. Böylece hem yeni yazarların ortaya çıkmasına olanak sağlamak hem de siteyi farklı yorumlarla canlı tutmak, etkin bir tartışma platformu yaratmak adına önemli bir faktör.
Çeviri, Araştırma, Analiz bölümünde gerek yurt dışında yapılan çalışmaların ve haberlerin çevrilmesi, gerekse yurt içinde yapılan araştırmaların yayınlanması sitenin entelektüel birikimini oluşturmaya ve bu çalışmaların kamusallaşmasına önemli katkı sunmakta.
Çocuk, Gençlik Tiyatrosu / Drama bölümünde Türkiye’de son yıllarda önem kazanmaya başlayan bu alanda yapılan çalışmalara yer veriyor, drama örneklerini ve oyun metinlerini yayınlıyor, bu bölümün ilgilenen herkes için önemli bir kaynak niteliği taşıyan bir arşiv olmasını hedefliyoruz.
Kısaca, Mimesis Sahne Sanatları Portali’ni üretken geçmesini beklediğimiz yeni sezonda sizlerin de katkılarıyla üretken bir tartışma-buluşma platformu haline getirmeye çalışıyoruz.
Yeni sezonda “seyirci olmak” fakat “seyirci kalmamak” dileğiyle…
Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

Yanıtla