Suzuki-Viewpoints Atölyesi Dans Buluşma'da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5 günlük yoğun programla Suzuki ve Viewpoints tekniklerine giriş atölyesi Eylül ayı sonunda Dans Buluşma’da gerçekleşiyor…

Tarihler: 26-27-28-29-30 Eylül Pzts-Salı-Çarş-Perş

Saat: 10.00-13.15

Yer: Dans Buluşma, Galata

Atölye Yürütücüsü: Fatih Gençkal

Program

Suzuki ve Viewpoints çalışmalarını, hem oyuncu eğitiminin hem de yaratım sürecinin parçası olarak ele alan atölye, profesyonel olarak sahne sanatları ve görsel sanatlarla ilgilenen veya bu alanlarda öğrenimlerini sürdüren kişilere yönelik 5 günlük yoğun bir çalışmadır.

Türkiye’de alternatif bir tiyatro eğitim ve yaratım süreci önererek tiyatro kültürüne canlılık kazandırmayı amaçlayan atölye, farklı disiplinlerden sanatçılar arasındaki iletişimi ve işbirliği olanaklarını geliştirecek bir alan açmayı hedeflemektedir.

Fatih Gençkal ile sonbahar-kış sezonunda gerçekleştirilecek Suzuki-Viewpoints atölyelerinin ilk ayağı olan çalışma, aynı zamanda Studio 4 Istanbul’un yeni projesi için bir oyuncu seçmesi niteliğinde olacaktır.

Atölyeye katılım 15 kişi ile sınırlıdır.

İletişim

Gizem Akman 0532 650 18 68 /0531 769 75 74 / 0212 252 82 76
gizemdansbulusma@gmail.com, arindansbulusma@gmail.com
Eğitmen
Fatih Gençkal, 2005 yılında Tadashi Suzuki’nin SPAC topluluğuyla başladığı Suzuki tekniği çalışmalarını 2007 yılından bu yana Tadashi Suzuki ve Anne Bogart tarafından kurulan SITI Company rehberliğinde yürütmektedir. SITI Extended Ensemble (SEE) üyesi olarak topluluğun bu tekniklerin uluslararası düzlemde yayılması çabasının bir parçası olarak Anne Bogart’ın The Viewpoints Book adlı eserini Türkçe’ye çeviren Gençkal, Tadashi Suzuki’nin yazılarından oluşan The Way Acting adlı kitabı da Türkçe’ye kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.
Fatih Gençkal, İstanbul’da tamamladığı Siyaset Bilimi lisans eğitiminin ardından City University of New York, Brooklyn College’den Oyunculuk Yüksek Lisansı’nı (MFA Acting) aldı. New York’ta sahne aldığı off-Broadway mekanlardan bazıları PS 122, The Brick Theater ve Dixon Place’tir. Grotowski Enstitüsü, SITI Company ve Wooster Group eğitim ve staj çalışmaları yaptığı topluluklardan bazılarıdır. Gençkal, tiyatro ve film çalışmaları yapan Studio 4 Istanbul’un kurucu üyelerinden.

Suzuki ve Viewpoints teknikleriyle ilgili bilgi için: fatihgenckal.wordpress.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.