Tiyatrocu Köylü Kadınlar Destek Bekliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu’, proje aşamasında olan ‘Yün Bebek’ isimli sinema filmini beyaz perdeye yansıtabilmek için destek bekliyor.

Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde (MGC) oynadıkları kısa oyunlave yaptıkları basın açıklamasıyla kendilerine destek olunmamasını eleştirdi. Burada tiyatro topluluğunda yer alan kadınlar adına konuşan Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak, Haziran ayından itibaren Mersin ilçe belediyelerini ve kentte yer alan kurumları kendilerine destek olmaları için gezdiklerini belirterek, “Akdeniz Belediyesi haricinde hiçbir resmi kurum veya sivil toplum kuruluşu bize destek olmak istemedi. Sadece Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk film için gerekli olan bütçenin bir kısmına sponsor olunabileceğini söyledi. Başkanımız Fazıl Türk’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin ve Mersin’in sesini dünyaya duyurmak için 10 yıldan bu yana çalıştıklarını kaydeden Koçak, “Kadınlarımızın cinayetlerle ve şiddet olaylarıyla gündeme gelmemeleri için bir şeyler yapmaya çalıştık. Sesimizi duyurmak için de bir film çekmeye karar verdik. Ancak şu ana kadar kimse bizi ciddiye almadı. Bizler erkek olmadığımız için mi ciddiye alınmadık? Bizim ciddiye alınabilmemiz için erkek olmamız mı gerekiyor? Bizler anayız. Bizler artık saygı görmek istiyoruz” diye konuştu.

Açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a da seslenen Koçak, şunları söyledi:

“Emine Hanım okuyamayanları okuttu. Sağlık problemi olanlara destek verdi. Bizim şemsiyemiz çok büyüdü artık ve çatımız açık. Emine Hanım herkese yaptığı gibi köylü kadınlarına da ellerini uzatsın. Köylü kadınları olarak televizyon başında oturup evlilik programları izlemek istemiyoruz. Bizlerin amacı para kazanmak değil. Mersin’in ve Türkiye’nin sesini bütün dünyaya duyurmak ve köy seyirliğini beyaz perdeye taşımak istiyoruz.”

Filmin konusuyla da ilgili olarak bilgiler veren Koçak, “‘Yün Bebek’ isimli filmimizde aile içerisindeki şiddeti küçük bir kız çocuğunun gözünden anlatmaya çalıştık. O çocuğun kadına uygulanan şiddet karşısında içerisinde bulunduğu psikolojiyi izleyicilere aktarmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu oyuncuları kısa bir oyun sergiledi.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.