Tiyatrokare 20. Sanat Yılında Beş Farklı Projeyle Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrokare, 20. sanat yılına, 1 Ekim’den itibaren  birbirinden farklı türde üç yeni oyun ve geçtiğimiz yıl çok ses getiren iki oyun olmak üzere toplam beş ayrı projeyle giriyor.

DEVAM EDEN OYUNLAR

Tiyatrokare’nin  8 Ekim’den itibaren Profilo Kültür Merkezi’nde haftasonları sunacağı komedi, geçtiğimiz yıl Suzan Aksoy’a Sadri Alışık Komedi Dalında En İyi Oyuncu Ödülü ve Pelin Ermiş’e Direklerarası Seyirci Ödülü’nü kazandıran “Büyük İkramiye”.  Devlet Tiyatrosu’nun saygın oyuncularından Celal Kadri Kınoğlu’nun konuk olarak   oynadığı oyunda, mazbut bir ailenin piyangodan büyük ikramiyeyi kazanması üzerine, sınıf atlama telaşları ve düştükleri komik durumlar anlatılıyor. Armağan Çağlayan’ı  bir medya kahramanı olarak kaçıran ve sosyal statülerini yükseltmek için kullanmaya çalışan ailenin yaşadıkları, sadece bir sınıf ve medya eleştirisi olarak güldürmekle kalmıyor, Paris’te kapalı gişe olarak oynanan oyunun Türk seyircisi tarafından çok benimsenmesi ve seyirciye  yakın bulunmasını da sağlıyor.

Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapmış olan romanından büyük başarıyla sahneye uyarlanan ve Ayça Varlıer tarafından yorumlanan “Roxy” rolüyle Tiyatrokare’ye Afife Jale, Sadri Alışık,  Vasfi Rıza Zobu, Direklerarası başta olmak üzere tüm oyunculuk ödüllerini kazandıran, Leyla rolündeki Celile Toyon’un büyük övgüler aldığı “Leyla’nın Evi”, Avrupa Turnesi öncesinde, kısa bir süre için daha İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasındaki salonlarında sahnelenecek.  Türk seyircisi tarafından bir sezonda 140 oyunda 70.000’i aşkın kişi tarafından izlenen bu zengin  öykü, ayrıca ilkbaharda ekranlarımıza Tiyatrokare yapımı bir dizi olarak gelmeye hazırlanıyor.

Tiyatrokare’nin 300 oyun devam eden ve başrollerinde Metin Serezli ile Suna Keskin’in olduğu “Bu da Benim Ailem” adlı komedi, yoğun istek üzerine dördüncü yılında, turnelerde ve İstanbul’da farklı salonlarda devam edecek.

YENİ PROJELER

Tiyatrokare’nin sezona hazırladığı en önemli  yapımlardan biri, yine çok sevilen ve yazarına Fransa’nın en saygın  Goncourt Ödülü’nü kazandıran “Onca Yoksulluk Varken” adlı bir roman uyarlaması. Emile Ajar’ın yazdığı roman, Nedim Saban tarafından sahneye uyarlanıp, yönetiliyor. Oyunda Fransa’nın Arap Mahallelerinden birinde, evini açarak,  anneleri fahişelik yapan çocukların hayatın acımasızlığına karşı  direnmesini sağlayan bir Musevi   kadının öyküsü ve  onun son yıllarında 14 yaşında farklı bir kültüre, kuşağa  ve hayat yaklaşımına sahip olmasına rağmen hem annelik, hem babalık yaptığı  bir Arap bir çocukla kurduğu insanüstü dostluğu anlatıyor.

Hatice Meryem’in kadın/ erkek ilişkilerine farklı bir boyut getiren ve yayınlandığı zaman çok ses getiren  “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” adlı romanı da Tiyatrokare tarafından sahneye taşınılacak.  Müzikli oyunda kadınların gözünden bir ayyaşın, bir tornacının, bir cücenin, bir marangozun, bir avarenin, bir şairin, yaşlı bir adamın , bir genç adamın,  bir saz aşığının karısı olmanın öyküleri mizah dolu bir dille canlandırılacak.

EKŞİ KABARE

Tiyatrokare, bu yıl kabare dalında ise yepyeni bir deneme ile yola çıkıyor. Kabare tiyatrosunun yeni, genç ve dinamik bir dil kazanması için Ekşi Sözlük ekibiyle uzun zamandır birlikte çalışan ekip, yılbaşına interaktif olan, her gece kısmen yenilenebilen  yeni soluklu bir kabare çıkartmaya hazırlanıyor. Her türlü konuya korkusuzca değinecek olan kabarenin adı: Ekşi Kabare

Program:

Leyla’nın Evi

1, 2 Ekim  20.30 Profilo Kültür Merkezi (212) 2177097

8 Ekim 20.30 Karaca Tiyatro  (212) 4440160

19 Ekim Çarşamba Kozyatağı Kültür Merkezi (216) 6580015

20 Ekim Perşembe Caddebostan Kültür Merkezi (216) 3361200

Büyük İkramiye

9 Ekim 15.30 Profilo Kültür Merkezi   (212) 2177097

15 Ekim 20.30  Profilo Kültür Merkezi  (212) 2177097

16 Ekim Pazar 20.30 Profilo Kültür Merkezi  (212)2177097

26 Ekim Çarşamba 20.30 Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi  (212) 6613895

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.