Yeni Sezonda "Altıdan Sonra"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Altıdan Sonra Tiyatro yeni sezonda birden çok projeye imza atacak. “Gece Hikâyeleri” başlığı altında toplanacak olan bu projeler birbirinden farklı gösterim biçimleriyle farklı zamanlarda prömiyerlerini gerçekleştirecek. Haftanın bazı günlerinde Kumbaracı50’de sergilenen suare oyunlarından sonra, gece yarısına yakın bir vakitte sergilenecek “Gece Hikayeleri”yle, seyirciler özel bir paylaşım zamanında konuk edilecek. Bu proje, biraz uykudan önce, biraz gece gece başka hikâyelerin içine dalma, biraz da herkesin kendi hayatına dokunan geceyi birlikte yakalayabilme heyecanını bütün sezona yayma fikriyle oluşturuluyor. “Gece Hikâyeleri” nden biri, Yiğit Sertdemir’in yazacağı kısa oyun “Dertsiz Oyun” olacak. Dertsiz Oyun’un derdi ve diğer projeler şimdilik sürpriz.

Gece Hikayeleri dışında Altıdan Sonra Tiyatro’nun işbirliği içinde olduğu bir radyo oyunları projesi var. İsveç’ten Riksteatern’in yürütücülüğünü yaptığı ve SIDA’nın desteklediği “İran’dan Sesler” radyo oyunları projesi 8 gerçek hikâyeden oluşuyor. Altıdan Sonra Tiyatro’nun “İnsan haltları ve insan hakları…” temasıyla sunacağı, hak ihlalleri üzerine kaleme alınmış bu gerçek oyunlar; İsveç, İngiltere, Almanya ve Türkiye’de radyo tiyatrosu ve sahne okuması olarak sunulacak. Projenin Türkiye ayağını Altıdan Sonra Tiyatro yürütüyor. Oyunlar Ekim ve Kasım ayında Açık Radyo’da yayınlanacak, ardından yapılacak olan sahne okumaları ise Kumbaracı50’de gerçekleşecek. Yiğit Sertdemir’in yönettiği radyo tiyatrosuna Altıdan Sonra Tiyatro ekibi dışında sesini verenler arasında Tomris İncer, Murat Karasu, Şebnem Sönmez, Derya Alabora, Ayşe Selen, Şehsuvar Aktaş, Tilbe Saran, Mehmet Birkiye, Asu Maro, Tansu Biçer, Serkan Keskin, Ayça Damgacı ve Sezgi Mengi de var.

Bunların dışında uluslar arası bir ortak projenin de içinde yer alacak olan Altıdan Sonra Tiyatro, Tandem’in desteklediği ve Stuttgart’ın önemli tiyatrolarından biri olan Locktoff’la birlikte çıkartılacak bir proje için çalışmalara başlamış durumda.

Ayrıca İKSV’nin düzenlediği 18. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’ne de bir festival projesi hazırlığı içinde.

Altıdan Sonra Tiyatro geçen sezon da sahnelemeye devam ettiği  “Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi”, “Fail-i Müşterek”, “444” ve “O.B.E.B. (Ortak Bölenlerin En Büyüğü)” oyunlarını yeni sezonda sahnelemeye devam edecek.

Aysel Yıldırım/MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.