11. Direklerarası Seyirci Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi’nde düzenlenen törenle 11’nci Direklerarası Seyirci Ödülleri sahiplerini buldu. 2001 yılından bu yana tiyatro seyircilerinden oluşan kişilerin, Türkiye ve KKTC’de sahne açan tiyatroların sezon Oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları değerlendirerek, oy verdikleri Direklerarası Seyirci Ödülleri’nin 11’incisi Eskişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

2001 yılından bu yana tiyatro seyircilerinden oluşan kişilerin, Türkiye ve KKTC’de sahne açan tiyatroların sezon Oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları değerlendirerek, oy verdikleri Direklerarası Seyirci Ödülleri’nin 11’incisi Eskişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene Direklerarası Seyircileri Koordinatörü Ömer Şahinbaş ile ödül alan sanatçılar ve yakınları katıldı.
Direklerarası Seyircileri Koordinatörü Ömer Şahinbaş yaptığı konuşmada, ödülleri ilk kez İstanbul dışında, Oyunların oynandığı bir şehirde verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ‘2007 yılında ilk defa Anadolu’ya çıktık. İlk Eskişehir’e gelmiştik. Bir kış günü ikinci kez Oyun izlemeye geldik. Şehir Tiyatrosu bizi gördüğü zaman ‘İşte çılgınlar geldi’ dediler. Tiyatro sanatını yapanlar da bir çılgın. Ben ödüllerin izlendiği yerde verilmesi taraftarıyım ama bugüne kadar imkanlarımız olmadığı için gerçekleştiremedik. İlk kez bu yıl İstanbul dışındaki ödülleri kendi yerinde vermek üzere başladık.”
Adana, Ankara ve Eskişehir’de 2010-2011 sezonunun Oyunlarını izleyen 157 kişinin performans ve tasarım dallarında verdiği oylar sonucunda ödül almaya hak kazanan sanatçıların isimleri şöyle: Canlandırmada Bütünlük kategorisinde ‘Misafir2 adlı Oyunla Adana Büyükşehir Tiyatrosu Müdürü İsmail Temuçin, Erkek Oyuncu kategorisinde Adana Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” Oyunundaki rolü ile Savaş Özdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Palto” adlı Oyundaki rolü ile Hakkı Kuş ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Giderayak” adlı Oyundaki rolü ile Mehmet Ulusoy, Yönetmen kategorisinde aynı Oyunun yönetmeni Ali Düşenkalkar ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde sahnelenen ‘Kamyon” adlı Oyunuyla Murat Kırlak, Koreografi kategorisinde Ankara Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Kırbaç” sokak Oyunu koreografisi ile Aydan Bol, Kadın Oyuncu kategorisinde Ankara Devinim Tiyatrosu’nda sergilenen Roberto Zucco rolü ile Ayça Güngör, Değişim Atölyesi tarafından sergilenen ‘Çatlak” isimli Oyundaki rolü ile Aliye Karahan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Açık Aile” adlı Oyundaki rolü ile Özlem Boyacı, Komedi Kadın Oyuncu kategorisinde Tiyatro Anadolu’da sahnelenen ‘Totlar” adlı Oyundaki Rolü ile Aylin Aydoğdu, Kostüm Tasarım kategorisinde Tiyatro Anadolu’da sahnelenen ‘Totlar” adlı Oyun ile Funda Çebi, Uyarlama kategorisinde Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Şair Baba ve Damdakiler” adlı Oyun uyarlaması ile Haldun Çubukçu, Jüri Özel Ödülü ise Eskişehir’in kültür ve sanat hayatına yaptığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verildi. Ancak Büyükerşen’in yurt dışında olması nedeniyle ödülünü başkan vekili Ertan Koşarsoy aldı.
Ayrıca, Erkek Oyuncu kategorisinde Adana Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” Oyunundaki rolü ile ödül almaya hak kazanan Savaş Özdemir’in hasta olması nedeniyle ödülünü aynı Oyunun yönetmeni Ali Düşenkalkar aldı. Ankara Devinim Tiyatrosu’nda sergilenen Roberto Zucco rolü ile kadın Oyuncu ödülünü almaya hak kazanan Ayça Güngör’ün ödülünü ise annesi Fatma Güngör aldı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.