Yerli Oyunlar Festivali'ne Doğru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) tarafından düzenlenen “9. Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali”, Cuma günü başlayacak.

DDT’nin Diyarbakırlı oyun yazarı Orhan Asena anısına adanan ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali”, Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve Sivas devlet tiyatrolarının seçkin eserlerini tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

DDT Müdürü Orkun Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üst üste büyük acıların yaşandığı bu günlerde, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü olarak ev sahipliğini yaptıkları festivalin 28 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceklerini söyledi.

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’nin iyiyi, güzeli, doğruyu bulmaya ve yaşatmaya bir fırsat, bir aracı olması, yaşanılan acılara rağmen hayatın devam ettiğini ve yaraların bir an evvel sarılması gerektiğinin farkındalığını oluşturması amacıyla tüm seyircilere, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nden tekrar “merhaba” dediklerini belirten Gülşen, festivalin düzenlenen tek yerli oyunlar tiyatro festivali olduğunu anımsattı.

Gülşen, şöyle konuştu:

“Bu özelliği ile birlik ve bütünlüğümüzü sağlayan, seyircilerimizin alkışlarıyla yaşayan, bir sembol olmasını içimizden geçirdik. Hem bir Diyarbakır hem de bir tiyatro sevdalısı olan değerli oyun yazarımız Orhan Asena’nın adını yaşattığımız festivalimizde, yine büyük bir tiyatro adamı olan Haldun Dormen’in yazıp yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce sahnelenen ‘Kantocu’ adlı oyunumuzla festivalimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Orhan Asena’nın yazıp Tamer Levent’in yönettiği ‘Ak Kartalın Oğlu Gılgameş’ adlı oyunumuz da 16 Kasım’da kapanış oyunu olarak seyircilerimizle buluşacak. Bu yıl festivalimiz süresince Ankara, İstanbul, Sivas ve Diyarbakır Devlet Tiyatrolarının sahnelediği 7 farklı oyun, 18 temsille seyircilerimizle buluşacaktır. Bununla beraber 28 Ekim günü Diyarbakır Devlet Tiyatromuzun 23. yaşını ve 29 Ekim günü Cumhuriyetimizin 88. yılını kutlama coşkusunu da festivalimiz bünyesinde seyircilerimizle paylaşacağız.

Tiyatro sanatı, iyiyi güzeli ve doğruyu bulmamıza yardımcı olur, böylece daha bilinçli bir toplumun var olmasını sağlar. Tüm sanatseverleri festival süresince oyunlarımızı izlemeye bu coşkuyu bizimle paylaşmaya davet ediyoruz.”

Coşkun, festivalde Ankara DT “Kantocu”, “Soğuk Bir Berlin Gecesi”, Diyarbakır DT “Nereye”, “Yaşama Hakkı”, “Ak Kartalın Oğlu Gılgameş”, Sivas DT “Batakhane Güzeli”, İstanbul DT “İki Çarpı İki” oyunlarını izleyicinin beğenisine sunacak.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.