Akdeniz Tiyatroları Derneği Kuruldu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Akdeniz Tiyatroları Derneği’nin kuruluş deklarasyonunu yayınlıyoruz. ) Dağınık durumda ve kavgalıyız, izleyici sorunu, nitelik sorunu,sahne sorunu, maddi sorunlar bitmiş gibi,sanki tiyatromuz gün gün kan kaybetmiyormuş gibi,en önemli sorunları kenara bırakıp anlamsız bir kör döğüşü yaşıyoruz. Herkesi anlamsız kaygılardan sıyrılıp örgütlenmeye ve dağınık durumda olan tiyatro alanının toparlanması için bir araya gelmeye davet ediyoruz…

Akdeniz’de faaliyet gösteren Özel,Kurumsal,Çocuk tiyatroları bir araya gelerek dernek kurma kararı almıştır. Türkiye’de Tiyatro alanının örgütlenmesi gereği kendini dayatan bir zorunluluk olduğu malumunuzdur. Uzun süredir bir arada durmaya çalışan Akdeniz tiyatroları bu konuda somut bir adım atmaya çok yakındır. Merkezi Antalya’da bulunan birlik girişimi 1. ANTALYA ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ’ nden itibaren tüzük toplantıları yapmaya devam ediyor. Sadece Antalya değil Akdeniz bölgesinde bulunan bütün tiyatrolar ile bağlantı çalışmaları da devam etmektedir. Derneğin amaçları aşağıdaki gibidir :

1-) Akdeniz Bölgesinde bulunan Tiyatroları örgütleyip bir çatı altında buluşturmak. bu amaçla dernek yönetim kurulu tarafından bir yönetim kurulu üyesi Örgütlenme Sekreteri olarak görevlendirilecek ve kısa bir süre içerisinde belirlenen şehirleri (KIBRIS DAHİL) gezerek tiyatrolar ile toplantı yapacaktır.

2-) Akdeniz bölgesinde bulunan kurum ve kuruluşlar ile bağlantıya geçecek ve etkinliğini artıracaktır. Bu amaçla dernek Akdeniz Belediyeler Birliği, GATAB, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, KÜLTÜR BAKANLIĞI, AKDENİZ GÜÇ BİRLİĞİ, ANTALYA GÜÇ BİRLİĞİ, SENDİKALAR,PARTİLER,SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI,ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİ vs.

3-) Derneğe ait bir Tiyatro Salonu kurmak. Bu amaçla dernek projeler geliştirecek ve öncelikle Antalya merkez olmak üzere ciddi biçimde kamuoyu oluşturulacaktır.

4-) Öncelikle Akdeniz olmak üzere faaliyet gösteren tiyatroların ”yetkinliklerinin” artırılması için seminer, atölye ve sempozyum çalışmaları yürütecektir.

5-) İlki bu yıl yapılan Tiyatro Festivali dernek kapsamına alınacak ve Antalyayı sembolize eden bir isim ve logo ile gelenekselleştirilecektir. Festival Yönetim Kurulu seçilecek ve bu amaçla çalışmaya başlayacaktır.

6-) Akdeniz Tiyatroları arasında köprü olacak ve güçlü bir iletişim ağı kurulacaktır. Bu amaçla bir komisyon kurulacak ve çalışmalarına hemen başlayacaktır. Başlangıç için yemek, gezi ve toplantılar düzenlenecek bütün tiyatrolar bir araya toplanmaya çalışılacaktır.

7-) Dernek Antalya dışında ki bütün Akdeniz il ve ilçelerinde temsilcilik açmak ile görevlidir.

8-) Dernek Türkiye de bulunan diğer tiyatro kuruluşları ve Akdeniz ülkelerinde bulunan diğer tiyatro birlikleri ile bağlantıya geçecektir. Bu amaçla bir komisyon kurulacak ve yazışmalar gerçekleştirilecektir.

9-) Dernek zamanla Akdeniz Bölgesine yapılan turneler ile ilgili çalışmalar yapmaya başlayacaktır. Bu amaçla dernek bir organizasyon şirketini de kapsayan İktisadi İşletme kuracak ya da kurulu olanları bünyesine alacaktır.

10-) Antalya’da bulunan müdürlerin her 3 ayda bir yaptığı bölge okulları toplantılarına ve dernek ve vakıfların oluşturduğu birlik toplantılarına aktif üye sağlama yolunda çalışmalar yapılacaktır.

Bu anlamda Türkiye Tiyatro Kamuoyuna selam eder ve kuruluşumuzu deklare ederiz. Dernek kuruluşu için 6 veya 7 mayısta gala ve sembolik bir imza toplantısı yapılacak tiyatro kamuoyuna ve basına duyurulacaktır. Beraber nice proje ve çalışma gerçekleştirmek umudu ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.

AKDENİZ TİYATROLARI DERNEĞİ

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.