ASSİTEJ Bursa Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

16. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ni bir haftada 7 bin 500 çocuk izledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliği ile bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, kentin her köşesinde coşkulu anlara sahne oldu. 3-10 Ekim tarihleri arasında renkli gösterilerin sunulduğu festivale bu yıl 7.’siyabancı, 16 tiyatro topluluğu katılarak oyunlarını sergiledi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Güliver Devler Ülkesi’nde adlı oyunla açılışı yapılan festivalde Hollanda, Kore, Rusya, Bulgaristan, Almanya, İsviçre, Moldova ve Fransa’dan gelen tiyatrocular oyunlarını Bursalı çocuklarla gençlerin beğenisine sundu.

Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi ile Kent Müzesi Amfi Tiyatro’da sahnelenen oyunları ücretsiz olarak izleyen minikler, tiyatro sanatına dair en özel detayları birebir öğrenme fırsatı buldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yanı sıra festivale Türkiye’den de Anatole Sokak Oyuncuları/Curcunabazlar, Tiyatro BeReZe, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Tempo, Tiyatro Boğaziçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosu da katılarak, oyunlarını izleyiciyle buluşturdu. Festivali ilgiyle izleyen çocuklar, tiyatro ile buluşmanın keyfini çıkardı.

Star Gazete

Paylaş.

Yanıtla