Assitej'den Mardin Festivaline Dair Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber- Assitej Türkiye Merkezi önce iptal edilen daha sonra ileri bir tarihte yapılacağı söylenen Mardin Çocuk ve  Gençlik Tiyatrosu Festivali’ne dair  açıklama yaptı. Festival sürecine dair görüşlerin tiyatro kamuoyu ile paylaşılması, ülkemizdeki çocuk ve gençlik tiyatrosunun geleceği açısından oldukça önemlidir. Türkiye’nin en kapsamlı çocuk gençlik tiyatrosu/drama yayın organı olan mimesis sahne sanatları portali editörleri olarak Mardin festivaline dair görüşlerin kamuoyu ile paylaşılması çağrısı yapıyoruz.

Basına ve Kamuoyuna
Bilindiği gibi 1-18 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali Mardin Valiliği tarafından ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek festivalin başlamasına 20 gün kala iptal edilmişti. Ancak daha sonradan Mardin Valiliği’nden gelen bilgilere göre festivalin ekonomik nedenlerle iptal edilmediği, tarih değişikliği yapıldığı bilgisine ulaşıldı.
Sayın Basın Mensubu, 25.10.2011
Mardin Valiliği’nce, 11-18 Kasım 2011 tarihleri arasında 3.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin ekonomik nedenlerle ertelenmesine karar verilmiştir. Festival, ilk iki yıl Mardin Valiliği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Devlet Tiyatroları’nın ve GAP İdaresi’nin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.  3. Festivalin gerçekleştirileceği tarih, Valilik tarafından zorlayıcı ekonomik etkenler ortadan kaldırıldıktan sonra ve daha önce davet edilen grupların önceliği göz önünde bulundurularak, sonraki bir zaman diliminde açıklanacaktır.
Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,
Mardin Valiliği

ASSITEJ (Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları birliği) Türkiye Merkezi bu süreçte yaşanan problemlere dair festival yöneticileri, valilik ve basından bazı kişilerle yaptığı görüşmelerde şu sonuçlara ulaşmıştır.

Çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında dayanışmaya ve birlikteliğe bağlı örgütlü oluşumlar kurulması elzemdir. Çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında yapılan üretimleri ve Festivalleri kalıcı hale getirebilmenin asal koşullarıdır bunlar. Aksi taktirde, yetkililer karşılarında kurumsal bir muhattap bulamamakta ve keyfi kararlarla kalıcı olabilecek çalışmaların önünü kesebilmektedir. Bu anlamda, Assitej Türkiye Merkezi olarak 25.10.2011 tarihinde Mardin Valiliği’nin yapmış olduğu açıklamayı takip edeceğimizi belirtmek isteriz. Üçüncüsü yapılacak olan Festivalin Mardin iline ve alana yapacağı pozitif katkılar nedeniyle, valiliğin bu sözünün arkasında durması oldukça önemlidir.

Assitej’in Türkiye’de gerçekleştirilen çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında, özellikle nitelikli çalışmaları desteklemek amacıyla, aktif olacağını ve üzerine düşen ulusal ve uluslar arası sorumlulukları yerine getireceğini kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

ASSITEJ Türkiye Merkezi
Mimesis Haber/Bülent Sezgin
Paylaş.

Yanıtla