ASSITEJ'den Van İçin Üyelerine Çağrı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Deprem gibi olumsuz şartlardan en çok zarar görenlerin başında çocuklar geliyor. İçlerinde Assitej üyesi de olan topluluklar depremin yaralarını sarmak için girişimde bulunurken bir haber de editörler olarak üyesi olduğumuz Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nden geldi. Gölcük depreminde uzun vadede başarılı çalışmalar yapan Assitej, Van için uygulanacak bir rehabilitasyon projesi geliştirmeye başladı. Çağrı niteliğindeki Türkiye Merkezi’nin duyurusunu aşağıda yayınlıyoruz.

Assitej Türkiye Merkezi’nden

Bildiğiniz gibi Assitej Türkiye merkezi olarak 1999 depreminde de Çadırkent Sanat Etkinlikleri başlığı ile bir dizi gösteri ve atelye çalışması organize etmiş, hem yurt içinden hem yurt dışından gelen sanatçılarla uzun soluklu ve düzenli bir çalışmaya imza atmıştık. Bu kez de benzer bir düzenlemeyi Van’da gerçekleştirmek dileğindeyiz. Öncelikle Yönetim Kurulundan arkadaşlarımız bölgeye gidip yetkililerle görüşecek, gerekli düzenlemeleri yapmak için girişimlerde bulunacak, ardından da etkinlikler, elbette siz üyelerimizi de verdiği destekle gerçekleştirilebilecek.

Amacımız uzun soluklu ve iyi organize olmuş bir etkinlik gerçekleştirmek. Bildiğiniz gibi ilk günlerin telaşı geçtikten sonra, yani giden gelen azaldıktan sonra, bölgedekilerin daha çok desteğe gereksinimi oluyor. Özellikle çocukların uzun süreli desteğe gereksinimi olduğunu geçen seferki deneyimimizden anladık. Bu nedenle yıl içine yayılacak bir dizi etkinlik çok daha yararlı ve anlamlı olacaktır. Ön görüşmeler yapıldıktan sonra gelişmeleri en kısa zamanda bildireceğiz.

Gösteriler ve atelye çalışmaları odaklı planlanan etkinliklerde yer almak, gönüllü çalışmak, farklı çalışmalar yapmak isteyen tüm üyelerimizle çok yakın bir zamanda bir araya gelmek dileğiyle.

Assitej Türkiye Merkezi
Yönetim Kurulu

Paylaş.

Yanıtla