Aydın Belediyesi'nde "İşte Budur"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aydın Belediyesi’nin kuruluşunun 130. yılı etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen “İşte Budur” isimli kabare oyununa Aydınlı tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi’nde İzmir Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği kabare, salonu dolduran vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Volkan Saraçoğlu’nun yazıp yönettiği kabarede Sinan Bengier, Volkan Saraçoğlu, Tuncay Gürel, Uğur Demirezen, Tolga Güleryüz, Ferda Çakırel ve Ayşegül Aktaş gibi birbirinden ünlü ve usta tiyatro sanatçıları rol aldı.

Oyuna Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Belediye Meclis Üyeleri Cavit Tığ, Nuh Derya Karaçolak ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Oyun sonunda Başkan Yardımcısı Şefika Çoban ve Belediye Meclis Üyesi Cavit Tığ sanatçılara çiçek verirken, Şefika Çoban yaptığı konuşmada, “Bu akşam sergilediğiniz oyunda geçmişle günümüzü birleştirdiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizleri tekrar aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Usta oyuncu Sinan Bengier yaptığı konuşmada, “İşimiz gereği çok yer dolaşıyoruz. Ve gittiğimiz yerlerde bir çok tiyatrocu kardeşimiz var. Nedense biz gittiğimizde hepsi ortadan kayboluyor. Bunun nedenini bir türlü çözemedik. Aydın’a geldiğimizde bunun tam tersini gördük. Oyunun başlama anından bitimine kadar hepsi yanımızdaydı. Çok mutluyum ki burada bir Şehir Tiyatrosu var. Bu çocukların hepsi sizin çocuklarınız. Onlara sahip çıkın. Ne kadar mutlu ki onlara burada sanata sahip çıkan bir belediye ve belediye başkanı var” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN KARAGÖZ-HACİVAT

Ayrıca gündüz çocuklar için hazırlanan Karagöz ve Hacivat gölge oyunu da büyük ilgi gördü. Oyunlar öncesi öğrenci ve velilere seslenen Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, Karagöz ve Hacivat gösterisinin, öğrencilerin Geleneksel Türk Tiyatrosu ile buluşmaları için önemli bir fırsat olduğunu kaydederek, “Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bu güzel geleneksel sanatımızı siz öğrencilerimize armağan etti. Yıl boyunca Şükran Güngör Sahnemizde bu etkinliklerimiz sürecek” dedi.

Çocuklar için 13.00, 14.30 ve 16.30’da üç kez sahnelenen ve Tiyatro oyuncusu Uğur Demirezen’in sahnelediği Karagöz-Hacivat gölge oyununu Ilıcabaşı İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Yahya Kemal Bayatlı İlköğretim Okulu, Güzelhisar İlköğretim Okulu, Bahçeşehir Koleji, Efeler İlköğretim Okulu ve Yesevi Koleji öğrencileri ve ayrıca Aydın Belediyesi Çocuk Kültür Merkezleri öğrencileri izlediler.

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları

Basın ve Halkla İlişkiler Birimi

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.