Bu Tiyatro Bileti Yemeğe de Yetiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Çeviri – Tiyatroda atıştırmak genellikle tepkiyle karşılanır, ancak Melbourne Festivali programı dahilinde bu gece gala yapacak olan Britanyalı tiyatro grubu “motiroti”nin Journeys of Love & More Love [Aşkın ve Daha Fazla Aşkın Yolculuğu] isimli gösterisinde bir şeyler yemek performansın bir parçası.

The Age, 11 Ekim 2011, Çeviri: Şuayb Aydın

Ali Zaidi’nin Journeys of Love & More Love’ı bu akşam  saat 18:30 ve 21:00’deki iki ayrı gösteriyle Kuzey Melbourne’deki Sanat Evi’nde başlıyor. Fotoğraf: Penny Stephens

“Yemek yenebilen perde araları olan canlı bir kurgu” olarak tanımlanan, yazar/yönetmen Ali Zaidi imzalı gösteri izleyiciler masalarına oturmadan hemen önce Zaidi’nin kendi hayat hikâyesini video, canlı performans ve yemek yoluyla evrensel bir hale dönüştürmesiyle başlıyor.

Kendini “Doğuştan Hintli, kazara Pakistanlı ve Britanyalı” olarak tanımlayan Zaidi kendi göç hikâyesini, yiyeceğin göç hikâyelerinde nasıl duyumsal bir manzara sunduğunu keşfetme yolunda ailesinin mirası ve yolculuklarıyla ilişkili olan yemeklerle eşleştiriyor.

Anne ve babasının kırk beşinci evlilik yıldönümü için yarattığı gösteri göçmen hayatının ve iki kültür arasında “melezleşmenin” ne anlam ifade ettiğinin portresini çizmeye çalışıyor.

Zaidi, “Benzerlik ve farklılığa dair yaratıcı keşiflerin izini sürmek için bu kültürel yer değiştirmeden faydalanmayı seviyorum.” diyor.

Zaidi bölgede yaşayan göçmenlerle tanışabilmek için festival gösterimine erkenden geldi. Oynadığı her şehirde yerel hikâyeleri ve yemekleri kullandı.

Yerel aşçılardan yardım alarak mevcut olan ürünlere göre tabaklarını yerelleştiriyor. Melbourne’lü izleyicilere festival için özel hazırlanmış olan ve aralarında biri tatlı biber, avokado, sumak ve lavantayla diğeri, patlıcan, nohut, pancar kökü, sarımsak, yoğurt, kişniş otu ve zeytinyağıyla yapılan (Zaidi’nin belirli bir isim vermediği) yemeklerden ikram edilecek.

Paylaş.

Yanıtla