Bulancak Sanat Tiyatrosu'ndan Maskeliler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bulancak Sanat Tiyatrosu yirmi beş yıllık sanat serüvenini Ilan Hatsor’un Maskeliler adlı oyunuyla sürdürüyor.

Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hakan Alkan’ın yönettiği savaş karşıtı oyun, gündemdeki bir sorunu, İsrail Filistin arasındaki çatışmayı anlatıyor. Ölüm, savaş ve şiddetin hüküm sürdüğü Ortadoğu’da ihanet Davut, Naim ve Halit’in kardeşlik bağlarını derinden sarsıyor. Erdal Atabek, ‘insan sıcağı’ adlı kitabında, Şili’de özgürlükleri yok eden, insanı insan yapan her şeyi ezen zorbalığı protesto eden şarkılar söyleyen özgün sanatçı Victor Jara için şöyle der: “çağının tanığı” olan sanatçı, hiçbir şeyin dışında değildir. Tanık olduğu her şeyin içindedir, sorumluluğunu taşır, yaşananın bilincindedir. Bulancak Sanat Tiyatrosu da, İsrailli yazarın kendi ülkesine yaptığı objektif eleştirinin bir ürünü olan Maskeliler’i bu bilinç eşliğinde sahneye taşıyor.

Olgun Kartal ve Sezgin Birol Henden’in yönetmen yardımcısı olarak görev aldığı oyunun ışık tasarımı Ankara Devlet Tiyatrosu ışık uzmanı Mustafa Özdemir’e ait. Samsun Düşevi Oyuncuları sahne tasarım sanatçısı Ersoy Çelikpazu’nun dekor tasarımını yaptığı oyunun, dramaturgisini de Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Öğr. Gör. V. Yasin Akyüz yaptı. Ses görüntü düzenlemesini Beytullah Dizdar, sahne amirliğini Sururi Apaydın yaparken, ışık kumandada ise Harun Gündoğdu ve Burhan Ustaoğlu var. Efekt tasarım ve ses-efekt kumanda Irmak Tirsi tarafından yapıldı. Maskelilerin oyuncu kadrosu ise Şenol Yaşar, Samet Daban ve Fırat Turan’dan oluşuyor.

“DAVUT: Beni bekliyorlar. Her köşede… Ben de burada oturup bekleyeceğim. Gözlerinizin önünde katletsinler beni. Burada, sizin beni çağırıp getirttiğiniz yerde. Görün ve bununla yaşayın.”

Yazan: Ilan HATSOR

Yöneten: Öğr. Gör. Hakan ALKAN

Yönetmen Yardımcıları: Olgun KARTAL, Sezgin Birol HENDEN

Dekor Tasarımı: Ersoy ÇELİKPAZU

Işık Tasarımı: Mustafa ÖZDEMİR

Ses Görüntü Düzenleme: Beytullah DİZDAR

Dramaturg: Öğr. Gör. V. Yasin AKYÜZ

Işık Kumanda: Harun GÜNDOĞDU, Burhan USTAOĞLU

Efekt: Irmak TİRSİ

Sahne Amiri: Sururi APAYDIN

Afiş Tasarım: Gökalp KABACAOĞLU

Oyuncular: Şenol YAŞAR, Samet DABAN, Fırat TURAN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.