Çeşme Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çeşme ve Alaçatı belediyelerinin bu yıl ikincisini düzenlediği tiyatro festivali, düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Türk Tiyatrolar Birliği Dönem Başkanı Orçun Masatçı düzenledikleri festivalle bir çok ilke imza attıklarını belirterek, ” Türkiye’nin bir çok bölgesinden festival için Çeşme’ye gelen tüm arkadaşlarımıza sanat adına çok teşekkür ediyoruz. Burada çok önemli bir tohum atıyoruz. ‘Başka bir dünya mümkün’ diyenler şimdi ‘Başka bir Çeşme mümkün’ diyorlar.Çeşme’de yaz aylarında bizim çok da fazla haz duymadığımız bir yaşam tarzı yaşanıyor. Popüler kültür, tüm pasaklı hali ile bizleri esir almış oluyor. Ama sonbaharın bu aylarında Çeşme’den tiyatro ışığı parlamaya başlıyor” dedi.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren sanatçı Turgay Tanülkü ise bu festivale katkı koyanlara teşekkür ettiğini belirtti.

Tanülkü, “Tiyatro sanatı ile uğraşan, gönül veren insanlar bu ülkeyi aydınlığa çıkarabilir. Aydınlık yarınlar için böyle festivallere ihtiyacımız var. Selam olsun varlığınıza” dedi.

Çeşme Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatoş Gencer ise belediye olarak böyle bir etkinliğe ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Ege Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nejat Altıniğne, ilçenin bir hafta boyunca tiyatro ile nefes alacağını dile getirerek, “Bu festivale önem vermemizin en büyük nedeni vatandaşlarımızı tiyatro sanatı ile buluşturmak. ÇeşmeBelediyesi’ne ve burada bulunan sanatçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu festivalinde çok başarılı ve halka ışık saçan bir festival olacağına inanıyorum” dedi.

Festival kapsamında yarın Ege Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda Kımız Bozkır’ın ‘Epik tiyatroOyunculuğu’, Zafer Gecegörür’ün ise ‘Oyunculukta yeni teknikler’ isimli atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Saat 17.00’de ise Nilüfer Belediyesi Tiyatro Grubunun sokak Oyunu ve Samsun Sanat Tiyatrosu’nun ‘Aşk Olsun Sana Çocuk’ isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.