Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 2011 – 2012 sezonunda yeni oyunu, Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali ile perdelerini açıyor.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Prof. Dr. Hasan Erkek’in Andersen’in “Çirkin Ördek” masalından yola çıkarak yazdığı, Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın yönettiği “Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali”, 15 Ekim 2011 Cumartesi günü 15:00’de Kenter Tiyatrosu’nda perdelerini açıyor.

Andersen’in klasikleri arasında yer alan Çirkin Ördek Yavrusu masalı, siyahlığından dolayı “çirkin” olduğu düşüncesiyle ailesi tarafından dışlanan yavru ördeğin, farklılığını keşfetmesi üzerine cesaret ve özgüven kazanmasını konu ediniyor. Çirkin Ördek masalının yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden yazılan Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali, “öteki” kavramını çeşitli yönleriyle ve eğlenceli bir biçimde irdeliyor. Çocuklar tarafından büyük bir beğeniyle izlenecek olan oyuna, profesyonel dansçılar ve müzikler eşlik ediyor.

15 Ekim 2011’den başlayarak 23 Nisan 2012’ye kadar yıl boyunca İstanbul Kenter Tiyatrosu’nda çocuklara ulaşacak müzikalin biletleri Biletix’ten temin edilebilecek. 6 yaş ve üzeri tüm seyircilere seslenen müzikalin biletleri 15 lira.

Mehmet Zorlu Vakfı’nın “sosyal sorumluluk projesi” olan “Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali”nde tiyatro ve opera sanatçılarından oluşan 30 kişilik bir ekip görev alıyor. Müzikalin, müzikleri Yard. Doç. Dr. Nedim Yıldız, Koreografisi Yard. Doç. Dr. Selçuk Göldere ve sahne tasarımı ise Uzman Nurullah Tuncer tarafından gerçekleştirildi.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla