Çocuk Vakfı'ndan Van İçin Kampanya

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çocuk Vakfı, 23 Ekim 2011’de Van-Erciş’te gerçekleşen deprem nedeniyle depremden etkilenen Ercişli çocuklara bayram armağanları gönderecek. Kampanyanın adı, Van’da Bir Kardeşim Var…

30 Ekim itibariyle, Erciş depreminde anne-babası vefat eden 3, annesi vefat eden 39, babası vefat eden 109, kimsesiz kalan 3 engelli çocuk olmak üzere 154 çocuğa ve 3 çadırkente yerleştirilen 3000 ve depremden etkilenen 21 bin Erciş’li çocuğa 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren armağanlar ve yardımlar gönderilecek. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Van İl Müdürlüğü ve Erciş İlçe Müdürlüğü aracılığıyla çocuklara ulaştırılacak yardımlar, aileler evlerine dönünceye kadar devam edecek. SHÇEK Van İl Müdürlüğü’nün tespit ettiği ihtiyaç listesi şöyle:

İç çamaşırı, çorap, kazak, gömlek, eldiven, pantolon, mont;

çizme-bot;

oyuncak, kreş malzemesi ve oyun çadırı;

bebek, çocuk, doğum yapmış anne ve hamileler ile engelli ve yaşlılar için uyku tulumu;

okulöncesi, 7-12 yaş grubuna yönelik çocuk, 13-18 yaş grubu için ilkgençlik edebiyatı kitapları;

pilli fener…

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

23 Ekim 2011 Van-Erciş depreminden en çok etkilenen çocuklar oldu. Yaşadığı ev ortamını kaybeden çocukların psikolojik desteğe ihtiyaçları vardır. Erciş’te 3’ü engelli olmak üzere, 154 çocuğumuz öksüz ve yetim kaldı. Çadırlara yerleştirilen 3000 çocuk yanında, depremden etkilenen 21 bin Ercişli çocuğa bayram armağanları göndereceğiz. Özellikle Türkiye’nin bütün çocuklarına seslenmek istiyoruz: Kurban Bayramı harçlıklarınızla ve kumbaralarınızda biriktirdiklerinizle satın alacağınız armağanlarınızı göndermelisiniz kardeşlerinize. Telefonlarınızı yazmayı da unutmayın. Armağanlarınızın ulaştığı kardeşleriniz sizi arayabilir bayramda. Van’da Bir Kardeşim Var Kampanyası, yalnızca bayramla sınırlı değil. Depremden etkilenen kardeşlerimiz evlerine dönünceye kadar yanlarında olmalıyız. Unutmayın, acıları yalnızca paylaşmakla ve kardeşlikle azaltabiliriz…

Yardımlar Nasıl Gönderilecek?

Erciş depreminden etkilenen çocuklara bayram armağanları ve yardım paketleri Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Van İl Müdürlüğü ve Erciş Sosyal Hizmetler Rehberlik Merkezi adresine gönderilecek. Herkes yaşadığı yerden dilediği kargo veya PTT aracılığıyla armağan paketini gönderebilecek. Okulların göndereceği toplu armağan kolileri için de aynı yol izlenecek. Bu nedenle, yardım paketlerinin Çocuk Vakfı’na gönderilmesine ya da bağış yapılmasına gerek kalmayacak.

Armağan ve Yardım Paketlerinin Gönderileceği Adresler

Ünal Öngül ( 0 530 345 41 55 – 0432.2121138 ) ( unalongul65@gmail.com )

SHÇEK Van İl Müdürü

VAN

Şafak Aydın ( 0 505 393 96 58 – 0 432 388 25 90 ) ( faaydin@hotmail.com )

Erciş Sosyal Hizmetler Rehberlik Merkezi

İlçe Müdürü

Erciş –Van

Editörün Notu: Çocuk Vakfı’nın 31 Ekim tarihli basın duyurusunu çocuk gençlik tiyatrosu editörleri olarak sayfamızda yayınlamak istedik.

Paylaş.

Yanıtla