Dizileri Bırakıp Tiyatroya Döndüler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz yıllarda televizyon dizilerinde başrollerde görmeye alıştığımız oyuncuların birçoğunu artık ekranlarda göremiyoruz.

Emre Kınay, Ahu Türkpence, Ayça Varlıer, Perihan Savaş ve Erkan Can’ın aralarında olduğu sanatçılar, bu sezon tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşuyor.

Oyuncuların birçoğu; tiyatrodan yeteri kadar para kazanamadıklarını ve bu yüzden dizilerde oynamak istediklerini söylüyor.

Ancak bazı oyuncular; geçtiğimiz yıllarda pek çok dizide rol alsalar da, tutkuyla bağlı olduklarını tiyatroya yeniden döndüler. İşte bu sezon dizilerde rol almak yerine tercihini tiyatrodan yana kullananlar:

DAVRAN 8 YIL SONRA DÖNDÜ

* Cem Davran ‘Çete’ isimli TV programından sonra, sekiz yıl ara verdiği tiyatroya ‘Alevli Günler’le geri döndü. Davran’ın başrolde olduğu oyun; üç sezondur sahneleniyor. 200’den fazla kez sahnelenen ‘Alevli Günler’de Cem Davran; Şaman bir profesörü canlandırıyor. Oyuncu ayrıca ‘Doğum Günü Partisi’ adlı oyunda da rol alıyor.

TÜRKPENÇE ‘AFİFE’ ALDI

* ‘Bir İstanbul Masalı’ adlı diziyle tanındıktan sonra çeşitli dizilerde de rol alan Ahu Türkpençe, ‘Sondan Sonra’ adlı oyunda Emre Kınay’la birlikte başrolü paylaşıyor. Türkpençe; bu oyundaki performansıyla geçtiğimiz yıl Afife Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçilmişti.

SAVAŞ ‘KANLI NİGAR’ OLACAK

* Son olarak ‘Yaprak Dökümü’ adlı dizide rol alan Perihan Savaş’ın ‘Bozuk Düzen’ ve ‘Yüzleşme’ adlı oyunları geçtiğimiz sezondan bu yana sahneleniyor. Öte yandan Savaş; çok yakında ‘Kanlı Nigar’ adlı oyunda da rol alacak. Ünlü oyuncu yeni projesiyle ilgili olarak “Beni çok heyecanlandıran bir rol. Bu yüzden iki oyunum olmasına rağmen teklifi düşünmeden kabul ettim” diyor.

ERKAN CAN’IN İKİ OYUNU VAR

* ‘Mahallenin Muhtarları’ dizisiyle şöhrete ulaşan Erkan Can; ‘Fırtına’ ve ‘Kapalıçarşı’dan sonra ‘Üsküdar’a Giderken adlı dizide rol aldı. Can şu sıralar, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun oyunlarından ‘Alevli Günler’ ve ‘Paçi’de rol alıyor.

VARLIER, LEYLA’NIN EVİ’NDE

* ‘Behzat Ç.’de rol alan Ayça Varlıer, diziden ayrıldıktan sonra tiyatroya yöneldi. Güzel oyuncu bir çok ödül aldığı oyunu ‘Leyla’nın Evi’nde rol almaya devam ediyor.

BİNGÖL TİYATROYU SEVDİ

* ‘Zerda’ dizisiyle oyunculuğa başlayan ünlü türkücü Yavuz Bingöl; uzun süredir dizilerde yok! Tercihini sinemadan yana kullanan Bingöl; ‘Üç Maymun’, ‘Gecenin Kanatları’ ve ’72. Koğuş’ adlı filmlerde rol aldı. Bingöl geçtiğimiz yıl da ’72. Koğuş’ oyunuyla ilk kez tiyatro sahnesine çıktı. Bu sezon da dizilerde yer almayan Bingöl, Keşanlı Ali Destanı’nı sahneye koymaya hazırlanıyor.

HEM SAHNEYE ÇIKIYORLAR HEM DİZİDE OYNUYORLAR

Hem dizilerde rol alan, hem de tiyatrodan vazgeçemeyen oyuncular da var. İşte onlardan bazıları…

* ‘İstanbul’un Altınları’ adlı dizide rol alan Haluk Bilginer; ‘Don Juan’ın Gecesi’ adlı oyunda ‘Don Juan’ı canlandırıyor.

* atv’nin yeni dizisi ‘Bir Günah Gibi’de rol alan Özge Borak; iki sezondur da ‘Doğum Günü Partisi’ aldı oyunda rol alıyor.

‘İFFET”CAM’DA

* Şu sıralar ‘Anneler ile Kızları’ adlı diziyle ekranlara gelen Levent Üzümcü; iki sezondur ‘Tehlikeli İlişkiler’le sahneye çıkıyor.

* ‘İffet’ dizisinde başrol oynayan Deniz Çakır; ‘Cam’ adlı oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Aynı oyundaki rol arkadaşları; Mete Horozoğlu ‘Öyle Bir Geçer Zamanki de, Dolunay Soysert ise ‘Başrolde Aşk’ adlı dizilerde boy gösteriyor.

* ‘Şems Unutma’ adlı oyunda Mevlana’yı canlandıran Sinan Tuzcu; ‘Mor Menekşeler’ adlı dizide rol alıyor. Aynı oyundaki rol arkadaşı Yetkin Dikinciler de ‘Bizim Yenge’ dizisinde oynuyor.,

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.