Dramayı Eğitime Taşıyan Dorothy Heathcote Vefat Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS Haber / Drama alanına etki eden en önemli kuramlardan birinin yaratıcı ve uygulayıcısı olan Dorothy Heatcote 8 Ekim 2011’de Royal Derby Hastanesi’nde vefat etti. Günümüzde dramanın eğitimde kullanılmasının öncülüğünü üstlenen Heathcote,  alanda uygulamalarda bulunan pek çok isme öncülük yaptı, uygulamaları ve düşünceleriyle eğitimde drama uygulamalarına yön verdi.

Dorothy Heathcote Kimdir?

Dorothy Heathcote 1926 yılında Batı Yorkshire Steeton’da doğdu. 14 yaşında ailesinin geçimine katkıda bulunmak için okulu bırakarak bir yün dokuma fabrikasında işe başladı. 19 yaşinda Northern Theatre Scholl’dan burs aldı ve orada Rudolph Laban, J.B. Priestly ve Mollie McArther (McCaslin, s. 93) tarafından eğitildi. 23 yaşında Newcastle-Upon-Tyne Üniversitesinde ders vermeye başladı ve emekli olana kadar öğretmenliği sürdürdü. Başarılı bir oyuncu olmasına rağmen kendisini dramaya adadı; Harriet-Finley Johnson, Slade, Way ve Spolin ile birlikte drama disiplininin öncülerinden oldu.

60’lı yıllardan itibaren düşüncelerini geliştiren ve dramanın niteliğini önemseyen Heathcote, bundan 10 yıl sonra kadar tüm dünyada tanınmaya başladı ve drama disiplininde yöntemi en çok uygulanan isimlerden biri oldu.

Ayrıntılı bilgi için http://mimesis-dergi.org/2011/04/egitsel-drama/ adresine bakabilirsiniz.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla