Ekip Tiyatro'sundan Largo Desolato

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü Çek yazar ve siyasetçi Václav Havel’in Largo Desolata adlı oyunu Ekip Tiyatrosu tarafından sergileniyor. Oyun kasım ayı boyunca her salı The Club’da izlenebilir.

Largo Desolato,  çok boyutlu ve ürkütücü bir baskı mekanizmasının kıskacında ezilen bir aydının (!) kimlik bunalımını gözler önüne seriyor.
Yoğun beklentilerin, derin bir belirsizliğin, yıpratıcı bir ilgisizliğin ve boğucu bir iletişimsizliğin yıkıcılığı karşısında çaresiz kalan anti-kahraman, Felsefe Doktoru Leopold Kopriva, kendi imzasıyla kaleme aldığı bir deneme yazısı yoluyla, faili meçhul olarak kalması arzu edilen bir davanın aydınlanmasını sağlamıştır. Şimdi bu yüzden, kim ya da ne olduklarını tam olarak anlaşılmayan  ‘birileri’ tarafından, ne ya da nerede olduğunu bilinmeyen  ‘bir yer’e götürülmekle tehdit edilmektedir. Bunun gerçekleşmemesi için yapması istenen ise bu yazıyı kaleme alan kişinin kendisi olmadığını, aynı isme sahip ‘öteki’ yazarın kendisi ile bir alakasının bulunmadığını, o kişinin bir başka Dr. Leopold Kopriva olduğunu ifade etmesi; başka bir deyişle, söz konusu yazıyı yazdığını inkâr etmesidir. Gerçekte bir başka Dr. Leopold Kopriva bulunmadığından, yapılacak tüm aramalara rağmen böyle bir kişinin bulunması imkânsız olacağından, yazılan deneme hükmünü yitirecek, bu sayede de dava yeniden faili meçhul kalacaktır…
Yazan: Václav Havel

Çeviren: Ülkü Akbaba & Kemal Boztepe
Yöneten: Cem Uslu

Dramaturg: Ayça Seymen Şimşek
Reji Asistanı: Ayşegül Uraz
Özgün Müzik: Necati Doğa Ebrişim

Makyaj Tasarım: Duygu Yetiş

Dekor, Işık ve Kostüm:  Ekip

Işık Kumanda: Elif Bilgiç
Ses Kumanda:  Ayça Seymen Şimşek

Afiş ve Broşür:  Duygu Yetiş

Fotoğraf ve Video:Erdem Yetiş

Oynayanlar:

Dr. Leopold Kopriva:  Cem Uslu

Uli: Murat Engiz

Susanna: Ayşegül Uraz

Birinci Wenzel & Birinci Herif:  Ertürk Erkek

İkinci Wenzel & İkinci Herif: Sercan Gülbahar

Lusi: Simel Aksünger

Olbram: Halil Babür

Marketa:Duygu Yetiş

Süre:   2 Perde / 100 dakika.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.