Enka Kültür Sanat Oditoryumu, Sanat Dolu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ENKA Kültür Sanat; 24 Ekim-20 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı tiyatro Oyunları ve konserlerle, İbrahim Betil Oditoryumu’nu sanatla dolduracak! Johann Strauss Ensemble Vienna Orkestrası ile başlayacak olan kış etkinlikleri; Zuhal Olcay konseri ile son bulacak.

23 yıldır, gelenekselden güncele, alternatiften popülere, Batı’dan Doğu’ya tüm sanat anlayışlarına değer veren ENKA Kültür Sanat; ev sahipliği yaptığı etkinlikleri İbrahim Betil Oditoryumu’nda sanatseverlerle buluşturuyor.

Johann Strauss Ensemble Vienna orkestrasının Viyana valslerinden Türk tangolarına uzanacak bir müzik ziyafetiyle başlayacak etkinlikler, çocuklar için düzenlenen “Neşeli Pazarlar” konser dizisiyle devam edecek. “Neşeli Pazarlar’da, Birlikte Şarkı Söylüyoruz” adlı konserde bu yıl Dünya birinci olan Boğaziçi Caz Korosu çocuklarla birlikte insan sesi kullanarak takım olma duygusunu yaşayacaklar. Diğer bir konserde ise, farklı ülkelerin başarılı genç eğitimci-müzisyenlerinden oluşan Mannheimer Ensemble ile Boğaziçi Caz Korosu’nu bir araya getiren ENKA Kültür Sanat; müziğin evrenselliği ve birleştirici yanıyla, kültürler arası kaynaşmayı sağlayacak. Etkinlikler, Zuhal Olcay’ın kapanış konserinde sergileyeceği eşsiz performansla son bulacak.

ENKA Kültür Sanat Oditoryumu, konserlerin yanı sıra; sezona damgasını vuran 5 tiyatro Oyununu da kış etkinlikleri kapsamında sahnesine taşıyacak. Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçer’in rol aldığı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’na ait “Cam” adlı Oyunda, tiyatro severler alışılmadık bir kurguyla karşılaşacak. Oyun Atölyesi’ne ait “Don Juan’ın Gecesi”nde ise, Haluk Bilginer’in canlandırdığı Don Juan’ın miti etrafında, “cinselliğin doğası ve insanın varoluşu” tartışılacak. Dostlar Tiyatrosu’na ait “Nereye Gidiyoruz?”  “Azizlikler” adlı tek kişilik Oyunda; Türk tiyatrosunun usta Oyuncusu Genco Erkal, Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarının uyarlamasını sahneye koyacak. Başarılı Oyuncular Emre Kınay ve Ahu Türkpençe; Duru Tiyatrosu’na ait “Sondan Sonra” adlı Oyunda, nükleer saldırı sonrası sığınakta kalan Mark ve Louise karakterleriyle seyirci karşısına çıkarken,”Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı tek kişilik Oyunuyla Merve Ergin, 11 farklı karaktere bürünerek izleyicisini şaşırtacak.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim Akm önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim  Akm’ye ulaşımını sağlıyor.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.